Brandon i stöten

av Classe Uddgren -

Vid den senaste deltävlingen i Tyska Mästerskapet i Wackersdorf lyckades Brandon Nilsson med sin Righetti-Goldkart ta både en femte- och en sjätteplats i de båda finalerna för KZ 2. Klassen innehöll för övrigt fem skåningar och en stockholmare.

KZ 2

Fabian Federer var den som toghem tidskörningen. Noah Milell var bäst av svenskarna på tionde plats. Sedankom Brandon Nilsson på 13:e plats, Benjamin Törnqvist-Persson på 27:e, AxelBengtsson på 28:e, Andreas Johansson på 37:e samt den i gänget minst rutineradeWilliam Winsth på 45:e plats bland de 48 deltagarna.

Kvalet innehöll bara tvåomgångar. Federer behöll sin ledarposition före de holländska bröderna Stan ochJorrit Pex. Noah låg kvar på tionde plats, medan Brandon hoppade upp på elfte.Benji tog ett rejält skutt upp till 15:e plats, medan Axel tog ett mindre upptill 26:e plats. Andreas tog sig fram till 31:a plats, medan William slutade på46:e plats och därmed var ende svensk, som inte fick vara med i finalerna.

Masterfyran Jeremy Iglesias toghem den första finalen före Stan och Jorrit. Brandon storkörde och tog hand omfemte plats och Benji var inte mycket sämre på sjunde. Noah slutade på 15:eplats och Andreas på 24:e, medan Axel bröt efter elva varv och därmed fickstarta den andra finalen från 30:e rutan.

Den andra finalen togs hem avJorrit Pex före Jeremy Iglesias. Brandon var åter bäste svensk på sjätte platsmed Andreas näst bäste svensk på 15:e plats. Axel avancerade upp till 23:e,medan Benjis växellåda gav upp efter nio varv. Noah bröt i samma veva. Jag vetatt Noah hade problem med ett trasigt däck men är osäker på i vilken final detskedde.

OK

Rasmus Lindh med sin Ricciardo var ensam svensk i OK. Man tidskörde i två grupper. Rasmus var sexa i sin gruppmen blev bara elva totalt. I kvalen gick det dock mycket bra. Medan norrmannenDennis Hauger vann båda racen, kom Rasmus in som fyra och femma, vilket gavhonom femte startrutan till den första finalen. Här fortsatte Dennis sittsegertåg, medan Rasmus tappade till sjunde plats. Dennis gick inte att stoppa iden andra finalen heller, men för Rasmus gick det sämre. Vet inte om hanstraffades för någonting, men han hamnade på 25:e och näst sista plats av dem,som tog målflaggan. 


Claes Uddgren är en av Sveriges mest välmeriterade motorsport journalister, men många år i branshen och har bevakat karting i flera decenier. Classe skriver för Radne Motors räkning denna kolumn, och han har helt fria händer på innehållet i artiklarna.