Delad glädje i Micro

av Classe Uddgren -

Microklassen i Raketcupen har blivit en tummelplats för i första hand Gävles Alice Lundberg och Linköpings Oscar Klingström. Vid deltävlingen i Uddevalla vann de varsin final, så än är ingenting avgjort.

Micro

På grund av kollision med SKCC i Klippan saknades många möjliga tävlande och till slut vardet bara sju förare som dök upp vid tidskörningen. Alice tog hemma denna med 57,870 sekunder. Oscar var en god tvåa på 58,069 och en knapp halvsekund senare följde Boråsföraren Axel Nilsson på 58,491 och Kristianstads Douglas Bondesson på 58,522. Övriga var en sekund eller mer efter.

Första heatetbjöd på mycket underhållning, då Alice och Oscar turades om att leda. Jag vetinte hur många gånger var och en av dem ledde, men det var till sist Oscar som drog det längsta strået med 0,164 sekunder till Alice.

Axel och Douglas hade en liknande spännande fight om tredjeplatsen på behörigt avstånd. Axel kom 0,156 sekunder före Douglas till mållinjen efter att ha passerat skåningen påsista varvet.

Det andra heatet blev lite annorlunda då Alice fick en kanonstart och Oscar hamnade bakom Axel. När Oscar äntligen hade vunnit fighten med Axel var Alice långt före.

Axel blev sedan inte ens trea, då Douglas lurade honom på den positionen.

Därmed blev det dags för den första finalen. Alice blev master i kraft av hennes seger undertidskörningen. Så Oscar blev mastertvåa med Axel och Douglas bakom sig.

Precis som iförsta kvalheatet blev racet en ny duell mellan Alice och Oscar. Resultatet blev också detsamma. Oscar lyckades nämligen snuva Alice och komma 73 tusendelar före till mållinjen.

Den sista finalen kördes som första race efter en stunds uppehåll och startade 18.20. Nu blev det dramatiskt värre. Oscar ledde iväg med Alice, som i ett försök att köra omistället öppnade upp en lucka för Douglas att smita förbi i. Och innan hon hade samlat sig, så hade även Axel tagit sig förbi. Alice låg alltså bara fyra. Nu fick man se samma fighting spirit, som i exempelvis Rättvik häromåret då hon krigade till sig segern efter en rad fina omkörningar. Så hon laddade om, körde lätt förbi Axel och knappade snabbt in på Oscar som med nöd och näppe höll undan för Douglas. När Alice hade kört ifatt de båda, så körde hon utan större svårighet om båda två. Visserligen hakade Oscar sedan på, men vid målet var Alice 0,169 sekunder före. Douglas var tätt efter på tredjeplatsen, medan Axelskart verkade tröttna så att han till slut var ganska långt efter tättrion.


 


Claes Uddgren är en av Sveriges mest välmeriterade motorsport journalister, men många år i branshen och har bevakat karting i flera decenier. Classe skriver för Radne Motors räkning denna kolumn, och han har helt fria händer på innehållet i artiklarna.