Inget vatten för Riccardo

av Classe Uddgren -

Järfällas Rotax Maxåkare Riccardo Curatola vann den stora finalen i Borlänges MKR-tävling i mitten av augusti. Sedan dess har han inte varit synlig. Orsaken är inte känd, men han deppar fortfarande lite efter missförståndet i Katrineholm 3 juli.

Under den sista finalen i Katrineholm kom Riccardo i närkontakt med någon, varvid frontspoilern trycktes in. Han förstod med en gång, att det skulle kosta honom tio sekunder och skicka ner honom en bit i resultatlistan. Eftersom bara de 5-6 främsta skulle passera genom våghuset, så lämnade Riccardo området i tron att han inte skulle behöva vägas. Men vägningsfunktionärerna ville väga dem, som kom först i mål, så när Riccardo fick reda på detta, sprang han tillbaka till målfållan. Då utgick ett rykte om att han lämnat platsen för att dricka vatten, något som är strängt förbjudet med tanke på den känsliga vägningen. Så när Riccardo kom tillbaka, blev han nekad att väga och istället helt utesluten ur finalen. Han vill med dessa rader förklara sig och säga att han inte är någon fuskgubbe. Bra så Riccardo - hoppas du återvänder till kartsporten framöver.


Claes Uddgren är en av Sveriges mest välmeriterade motorsport journalister, men många år i branshen och har bevakat karting i flera decenier. Classe skriver för Radne Motors räkning denna kolumn, och han har helt fria händer på innehållet i artiklarna.