Johan och Stefan delade på segrarna

av Classe Uddgren -

DD 2-klassen kör aldrig dubbeltävlingar, så det blev bara två kval och två finaler för de 16 deltagarna i Lidköping, undantaget Prins Carl-Philip, som även ställde upp i ett kändisrace flör DD 2 utan större motstånd.

DD 2

Peter Asp tog hem tidskörningen med sitt lyckade hembygge IPC (Ingemar, Peter, Claes) med tiden 53,092 sekunder. Stefan Malms Tonykart var en bit efter på 53,584 med comebackande Johan Ernholm tätt efter med sin Tony på 53,592. Sedan kom brodern Peter Ernholms Tony, en i år reguljär tävlande, även han i en Tony med tiden53,689. Denna kvartett var ensam om att gå under 54 sekunder. Närmast dem kom Michael Buckleys Tony med 54,051.

Kvintetten dominerade det första heatet men inte i samma ordning som under starten. Nej, Johan visade snart att han inte blivit rattrostig genom att snuva de andra ochvinna med 0,331 sekunder över Peter A. Stefan blev lite isolerad, 3,6 sekunderefter Johan och nästan lika mycket före Michael, som snuvade Peter E med entiondels sekund.

Kvintetten hade nu blivit en septett med Peter Eklund och Patrik Sigurdh i mål strax efter Peter Ernholm. De övriga var emellertid klart avhängda.

I det andra heatet lyckades mastern Peter A ta hem segern med 0,530 sekunder till Johan. Stefan tog det lika lugnt som i första åket och nöjde sig med att vara en avkopplad trea men åter tre sekunder före näste man i mål, Peter Ernholm.Buckley och Eklund fanns också med i tätgruppen, medan Sigurdh föll tillbaka enbit till åttonde plats.

Asp intog pole position med Johan bredvid sig till den första finalen. Stefan delade andra ledet medPeter Ernholm, medan Michael och dubble sexan Peter Eklund stod i tredje led.

Det blev en nyhet batalj mellan masterparet, där Johan tog en ny seger med 0,525 sekunder tillPeter. Stefan hade inte bråttom alls utan nöjde sig med att hålla Peter Ernholm bakom sig. Buckley och Eklund höll samma positioner i mål som vid starten. Vårprins, som varit tia i båda kvalen, blev nu nerpetad till elfte plats.

Genom ett misstag på sekretariatet skickades resultatet från Kändisracet ut istället för denofficiella listan. Enligt amigoo.se så blev det ett mycket tätare final raceöver 14 varv, där de fem främsta gick i mål inom fyra sekunder. Och vem skulleväl till slut ta hem lagerkransen om inte altmeistern Stefan Malm. Mastern Johan fick denna gång nöja sig med fjärde plats bakom brodern Peter, såvida detnu inte var så att han ville hjälpa brorsan att ta så många RMC-poäng sommöjligt. Men Peter Asp rådde de inte heller på, så Helsingborgs-Peter togsilvret, endast 0,298 sekunder bakom Stefan. 

Buckley blev som vanligt femma och Sigurdh sexa, medan Peter Eklund tvingades ge upp efter halvaloppet. Carl-Philip tappade nu ännu fler positioner och slutade på tolfteplats.

 

 


Claes Uddgren är en av Sveriges mest välmeriterade motorsport journalister, men många år i branshen och har bevakat karting i flera decenier. Classe skriver för Radne Motors räkning denna kolumn, och han har helt fria händer på innehållet i artiklarna.