Mickes (tillfälliga?) comeback

av Classe Uddgren -

Micke Carsting har i år hållit sig borta från kartbanorna, även om jag sett honom i depån vid något tillfälle bärande en KH-jacka. Så det var minst sagt överraskande att han dök upp i Kalmar. Han körde i DD 2 med sammanlagt sex deltagare. Sydsverige har ganska många förare, men de flesta stannade alltså hemma av någon anledning.

DD 2

Det tog nio-tiovarv av den blöta tidskörningen innan de bästa tiderna dök upp. Det blev tillslut Peter Ernholm, som blev bäst med 58,133 sekunder. Brorsan Johan, som dominerade i Lidköping och Uddevalla verkar åter ha dragit sig tillbaka. Micke Carsting led tydligen inte av rattrost, då han omgående klämde till med 58,333, vilket räckte till andra tid. Sedan kom serievinnarfavoriten Stefan Malm med 58,347 följd av Patrik Sigurdh på 58,558, Fredrik Fransson på 58,853 samt PeterEklund på 59,059. Det skilde alltså mindre än en sekund mellan hela fältet.

Med slicksen påsatta till första heatets 14 varv visade Micke ingen respekt för gänget, somhar tävlat under hela året. Han vann i utklassningsstil med 5,5 sekunder till Ernholm och med 9,6 till Eklund. Sigurdh var tätt efter på fjärde plats, medan Stefan och Fredrik parkerade sina kartar redan under första rundan.

Micke upprepade bedriften i det andra torra åket, men nu ville Stefan vara med och slåss. Micke kom emellertid 0,437 sekunder före Stefan till målflaggan. Fredrik var ett par sekunder efter, medan Eklund och Ernholm (!) sackade efter rejält. Sigurdh gav upp efter fem varv.

Då regnet återkom till finalomgångarna blev det nerskärningar på varven. Så medan kvalen gick i14 varv, blev det bara tio rundor i den första och sedan 14 varv i den sista.Micke och Ernholm stod i första finalens första led med Stefan och Eklund i andra.

Stefan och Ernholm kom nu att kämpa om segern med Micke en bit efter på tredje plats. Stefan vann till slut med 1,740 sekunder till Ernholm. Micke hade fullt sjå att hålla undan för Fredrik och Eklund. Endast två sekunder skilde trion åt. Patrik kom aldrig igång och startade sedan inte i den sista finalen.

Stefan fick direkt Micke i baken i finalomgången. Efter tre-fyra varv tog Micke över ledningen och drog sedan sakta ifrån och vann med 1,269 sekunder. Ernholm störtdök direkt till femteplatsen och var efter de 14 varven hela dryga 17 sekunder efter Micke Carsting.

När Ernholm backade, klev Fredrik framåt och tog tredjeplatsen, men han var hela 14,5 sekunder ifrån silverplatsen. Eklund tog som förstås fjärdeplatsen, bara halvsekunden bakom Fredrik.Claes Uddgren är en av Sveriges mest välmeriterade motorsport journalister, men många år i branshen och har bevakat karting i flera decenier. Classe skriver för Radne Motors räkning denna kolumn, och han har helt fria händer på innehållet i artiklarna.