Onödig klass förlängde med 1,5 timmar

av Classe Uddgren -

Sverigecupen i Linköping innehöll redan nio klasser inklusive Cadetti. Så man frågar sig varför det var nödvändigt att ta med KF Junior som en tionde klass. Den körs nästan aldrig norr om Jönköping och knappt det. I Wäxjö, som har minst fyra egna förare i klassen, blev klassen inställd, men i Linköping med sex anmälda varav fem dök upp, skulle den prompt vara med. Fy fan. I övrigt var det ett mycket bra arrangemang, som nu inte slutade förrän efter 17.00 på söndagen pga just KFJ.

KF Junior

Av de fem Tonykartförarna,som kom till Sviestad var en överlägsen, en underlägsen, medan de övriga tre stred dagen lång om andraplatsen. Den överlägsne föraren var Helsingborgs Daniel Andersson. Han inledde med att vinna tidskörningen mycket knappt på 45,431 före Nyköpings Martin Andersson på 45,455 och KAK:s Viktor Andersson på45,485. Sedan kom Rasmus Hultgren på 45,847 och sist var den rena nybörjaren Siri Sylvén från Jönköping. Hon har aldrig kört kart tidigare och hoppade rakt in i detta getingbo tidigare i år. Hon inledde med ett 48-sekundersvarv men bättrade sig dagen lång med 46,519 sekunder som sitt absolut bästa varv. Så talang saknas nog inte, även om hon nu var sist i alla fyra åk.

Daniel var åandra sidan onåbar i alla sina åk, medan trion i mitten växlade friskt. Tillslut blev det STCC-föraren Mattias Anderssons grabb Viktor, som tog hem silvret före Martin och Rasmus.


Claes Uddgren är en av Sveriges mest välmeriterade motorsport journalister, men många år i branshen och har bevakat karting i flera decenier. Classe skriver för Radne Motors räkning denna kolumn, och han har helt fria händer på innehållet i artiklarna.