Viktor Gustafsson segrade i Italien

av Claes Uddgren -

När den två tävlingar korta WSK Final Cup-serien på Adria-banan drog igång 3-5 november så passade skåningen Viktor Gustafsson på att göra sitt livs lopp i OK Juniorfinalen, där han i regnet avancerade från 13:e rutan till första plats i mål. I övrigt fanns hela 14 svenska förare på plats, dock ingen i KZ 2!
 Läs mer...

Dino, William och Benji glänste i Industricupen

av Claes Uddgren -

När Industricupen i Lonato-South Garda kördes sista helgen i oktober, så drällde det av svenska deltagare. Tre av dem glänste. Det var Dino Beganovic i OK Junior, där han blev trea. Det var William Siverholm i Mini 60, där han blev fyra samt Benjamin Törnqvist-Persson, som blev femma i KZ 2.
 Läs mer...

Charlie vann Rotax i Genk

av Claes Uddgren -

Svenska segrar utomlands är ovanliga. Men när nio svenskar gästade Rotax-tävlingen Golden Trophy i Genk, Belgien, så stämde allt för göteborgaren Charlie Andersen, som tog hem segern i Rotax Max seniorklass med 36 startande. Charlie lär då få göra Rasmus Fridell och David Rehme sällskap till Världsfinalen i Portugal om en dryg vecka.Det var…
 Läs mer...

TM-avslut i Italien!

av Claes Uddgren -

Tyska Mästerskapet brukar mest köras i Tyskland och dess närmaste grannländer. Men i år gick finaltävlingen i Italien, noga bestämt i Lonato, South Garda. Hit hade inte mindre än tolv svenska förare tagit sig. Bästa resultatet nåddes av Benjamin "Benji" Törnqvist-Persson, som var nia i den ena finalen och tolva bakom Alexander Dahlberg i den andra.
 Läs mer...

Oliver vann igen

av Claes Uddgren -

Junior 125 har blivit en mycket populär klass, där man kan köra med både Rotaxmotorer eller Parilla Iame X30-snurror. Huvudsaken är att man måste ha LeContdäck. Övre åldersgräns finns inte, så många som kör i Rotax Max/Senior 125 dubblerar ibland och kör i Junior 125 också. Ett mycket konstigt beslut tycker jag. Till Västerås Höstrusk kom nu 18…
 Läs mer...

William i vått och torrt

av Claes Uddgren -

Södertäljes William Dahlin var verkligen i stöten i Junior 60, som kördes tillsammans med de två Raketklasserna och Junior 125. Höstrusket bjöd nämligen endast in juniorklasser. J60 innehöll bara elva namn och William låg i topp nästan hela dagen oavsett väglag.
 Läs mer...

Vigors Raketcup och Elias Sverigecup

av Claes Uddgren -

I det nyligen avslutade MKR-mästerskapet blev Elias Adestam tvåa och Vigor Hjorvard trea. Till Linköping kom de båda Södertäljeförarna för att kriga om både Raketcupen och Sverigecupen. Det blev till slut Vigor som tog hem den prestigefyllda Raketcupen, medan Elias seger i den sista finalen gav honom epitetet Sverigecupmästare.
 Läs mer...

Simon ingen syndare

av Claes Uddgren -

Trevligt nog fanns det förare från alla tre svenska huvudserier med på Sviestadsbanan i Linköping, där både Cambio Cup och Sverigecupen skulle avgöras. Det blev till slut Wäxjös Praga-förare Simon Sundahl, som tog med sig båda titlarna hem.
 Läs mer...

Oliver stod över och vann

av Claes Uddgren -

Man kan vinna på många sätt. Ett av de mer ovanliga är att stå över kvalen och bara köra finalerna, men då får det nog inte vara ett alltför stort startfält om man ska kunna vinna. Det var precis det som hände i Senior 125, vilken var Sverigecupens nionde och sista tävlingsklass.
 Läs mer...

Joels utklassningsseger

av Claes Uddgren -

Joel Granfors, Katrineholms MK, utklassade samtliga konkurrenter och var aldrig någonsin hotad på sin väg mot segern i Junior 60. Precis som under lördagen var det starka startfält med förare från hela Sverige.
 Läs mer...

Benji i stöten

av Claes Uddgren -

Det kom hela 26 förare till start i söndagens Junior 125, varav ett flertal hade tävlat i Rotax Junior under lördagen. Givetvis fick de byta från Mojo till LeContdäck. Benjamin Robertson från Järfälla MK har kört hela MKR-serien i J125, så han hade inga problem med omställningen. Så faktum är att han vann samtliga fyra söndagsrace. Enda smolket…
 Läs mer...

Stefan Malm till Portugal

av Claes Uddgren -

Stefan Malm från Malmö behövde bara en säsong på sig för att vinna DD 2 och därmed fixa en betald tripp till Portugal i november. Som vanligt var det Peter Ernholm, som sparrade honom bäst och därmed tog hand om silvret i klassen.
 Läs mer...

Wilgot Edqvist överraskade

av Claes Uddgren -

Rotax Junior var sedan länge avgjord och dess segrare Hannes Morin åkte nu i seniorklassen istället. Det blev nu en hel del överraskningar som till exempel att klassdebutanten William Karlsson vann tidskörningen och att Wilgot Edqvist plötsligt plockade fram storformen, som han dittills har lyckats "dölja".
 Läs mer...

Rasmus Fridell som väntat

av Claes Uddgren -

Linköpings MS stod som vanligt värd för finalomgången av Rotax Max Challenge, Raketcupen och Cambio Cup och som alltid blev det gemensamma festligheter på lördagskvällen. Det blev för övrigt en ruschig lördag med första racestart redan 10.50 och sedan inte tyst förrän 17.40. Enda longören var en rödflaggning i Micro, annars flöt det på bra.…
 Läs mer...

Rasmus VM-femma

av Claes Uddgren -

VM för OK och OK Junior avgjordes i en enda tävling på den engelska banan PF International med hela tio svenska förare på plats. Endast tre gick till final, men där gick det desto bättre för Rasmus Lindh, som kör en Exprit för det engelska teamet Fusion.
 Läs mer...

En finalvinst för Hannes

av Claes Uddgren -

Hannes Morin från Umeå Ak överraskade alla (utom sig själv?) med att vinna den första av de två finalerna i Rotax Max, när årets Rotax Max Euro Challenge avslutades i Italien på Castellettobanan. Tyvärr blev han utträngd och tvingades bryta tidigt i den andra finalen, där Lucas Ask lika överraskande gick fram och tog åttonde plats.
 Läs mer...

MKR slutade i Rasbo i härligt väder

av Claes Uddgren -

Sista omgången av MKR-serien arrangerades av Rasbo MK, som helgen till ära hade byggt en ny tillfartsväg och en mycket större depå, så att all trängsel och parkeringsbesvär var ett minne blott. Det var faktiskt en klubbmedlem, som hade fixat alltihop!
 Läs mer...

Vi "gor" mot seger

av Claes Uddgren -

Vem vinner Raketcupen i Mini? Ja, så mycket är klart att det blir en förare från Södertälje KRC. Tabellen toppas nämligen av Södertälje-duon Vigor Hjorvard på 737 poäng och Elias Adestam på 706. Båda kör dessutom Ricciardo i Kenneth Hildebrands stall KH Racing. I Kalmars deltävling vann de varsin final, men Vigor tappade viktiga poäng genom att…
 Läs mer...

Lucas och Simon toppade Rotax Junior

av Claes Uddgren -

Det var tur för Hannes Morin att hans serieseger är så gott som bärgad efter alla tidigare segrar. I Kalmar gick det inte alls bra för honom förutom att han vann tidskörningen och ett heat men ingenting mer. Nej, det var istället Lucas Stenberg och Simon Sjögren, som tog hem finalvinsterna. Simon var faktiskt först över mållinjen i båda racen, men…
 Läs mer...

Mickes (tillfälliga?) comeback

av Claes Uddgren -

Micke Carsting har i år hållit sig borta från kartbanorna, även om jag sett honom i depån vid något tillfälle bärande en KH-jacka. Så det var minst sagt överraskande att han dök upp i Kalmar. Han körde i DD 2 med sammanlagt sex deltagare. Sydsverige har ganska många förare, men de flesta stannade alltså hemma av någon anledning.
 Läs mer...

Ovisst i Micros Raketcup

av Claes Uddgren -

Vad beträffar Raketcupen för Micro så handlar fighten om slutsegern helt om Gävles Alice Lundberg och Linköpings Oscar Klingström. När de tävlade i Kalmar tillsammans med SKCC, så började det illa för Oscar men slutade bra. Inför finalen i Linköping på Oscars hemmaplan leder Alice med blott åtta poäng. Det kommer att bli en nagelbitande finish.
 Läs mer...

Silver för Benji T-P i VM

av Claes Uddgren -

VM för KZ och KZ2 kördes på tyska Wackersdorf med två svenskar i KZ och hela åtta i KZ2. Benjamin Törnqvist-Persson i KZ2 kom att leda finalen med sin CRG från start till det allra sista varvet, då italienaren Alex Irlando från sjätte startrutan smet förbi med och vann med 49 tusendelar. I KZ gick det trögt för Douglas Lundbergs Sodi fram till…
 Läs mer...

Claes Uddgren är en av Sveriges mest välmeriterade motorsport journalister, men många år i branshen och har bevakat karting i flera decenier. Classe skriver för Radne Motors räkning denna kolumn, och han har helt fria händer på innehållet i artiklarna.