Klena resultat i England

av Claes Uddgren -

Den engelska banan PF International stod som värd för den andra omgången av EM för OK och OK Junior. Totalt fem svenskar deltog, men det var bara Dino Beganovic, som fick ett hyfsat resultat med en tiondeplats.
 Läs mer...

Jämnt men händelserikt i Raketcuppremiären

av Claes Uddgren -

Premiär för årets Raketcup i Mini. Det blev en ren raketstart med två tävlingar under den stekheta helgen på Järfällabanan. Tobias Alexandersson och Sebastian Svensson dominerade den första dagen, men de orkade inte upprepa bedriften under söndagen. Speciellt inte Sebbe, som vaknade med feber i kroppen och sedan inte klarade av att hänga med de…
 Läs mer...

Hannes för hela slanten

av Claes Uddgren -

Under söndagens omgång av Rotax Max Challenge vann Umeås Hannes Morin alla fyra race han ställde upp i. Däremot missade han att vinna tidskörningen, där Jeppe Sjöberg var en tusendel kvickare...
 Läs mer...

Nya segrar för Wilgot

av Claes Uddgren -

Även om den andra tävlingsdagen på Järfällabanan inte helt gick Wilgot Edqvists väg, så tog han till slut ett gott grepp om ledningen i Rotax Junior efter en andra- och en förstaplats i finalerna.
 Läs mer...

Skåningar i topp

av Claes Uddgren -

I Malmö har det varit vanligt att DD2-förarna kör Mosquito. Nu blev det även Malmö och CRG i topp i båda finalerna genom Marko Anic plus en dubbelseger i den andra finalen, då Jakob Ahlström hakade på sin klubb- och märkeskamrat.
 Läs mer...

Lyckad söndag i Enköping för Jeppe och Liam

av Claes Uddgren -

Vid Enköpings söndagstävling i MKR kom Jeppe Sjöberg med sin Birel helt att dominera med seger i allt han företog sig. Bra körningar noterades även från den tidigare år ganska anonyma trion Jonathan Karlsson, Hampus Öhrn och Henrik Tibblin, vilka alla verkar gå mot en bra säsong i år.
 Läs mer...

Heta fighter i Järfälla

av Claes Uddgren -

Årets kanske hetaste dag (eller i varje fall en av dem) inträffade på Järfällabanan, där det kördes Stockholm Race Weekend med dubbla omgångar av Rotax Max Challenge samt dubbla omgångar av nypremiären av Raketcupen. Lördagen blev extra lång på grund av en olycka, så det var inte färdigåkt förrän 18.50. Söndagen var skönare, då en nordlig vind låg…
 Läs mer...

Bra lördagsracing i Enköping

av Claes Uddgren -

Det fina vädret, som inleddes i Rasbo och fortsatte till MKR-premiären i Västerås, stannade även kvar över den andra MKR-omgången på Enabanan i Enköping. Det bjöds som vanligt på fin racing i dagarna två.
 Läs mer...

Tysk finalseger för Benji T-P

av Claes Uddgren -

Vid den andra deltävlingen i Tyska Mästerskapet lyckades Benjamin Törnqvist-Persson vinna den andra finalen efter att ha kommit på 13:e plats i den första. Även Emil Skärås och Brandon Nilsson höll sig långt framme.
 Läs mer...

Wilgot i stöten

av Claes Uddgren -

Wilgot Edqvist är i stöten just nu. Vid MKR-premiären i Västerås var det ingen som rådde på hans Kubica. Wilgot vann nämligen alla fyra loppen i Junior 125. Troligtvis vann han även tidskörningen, men det får vi aldrig veta, då Amigoo brakade ihop efter bara ett varv.
 Läs mer...

Trist MKR-avslut på söndagen

av Claes Uddgren -

För att inte spräcka tidsschemat och få för lite tid mellan söndagsklasserna i MKR-premiären tillät SMK Västerås att OK Junior fick vara med trots att det bara fanns fem kartar på plats. Det blev som väntat inte mycket underhållning. Denna klass trivs ju bäst söder om Vättern.
 Läs mer...

Bara fem KZ i MKR

av Claes Uddgren -

Under lördagens MKR-tävling i Västerås kördes KZ 2 med blott fem deltagare. Märkligt att det inte kom fler, då racet inte kolliderade med någon annan tävling i Sverige. Visserligen kördes EM samma helg, men där var de flesta svenskarna från Sydsverige förutom SMK Västerås egen Emil Skärås.
 Läs mer...

Hög klass på J60

av Claes Uddgren -

Junior 60 körde under den heta lördagen vid MKR-premiären i Västerås. Det var inte fler än 14 kartar på plats, men de hade hög klass, kanske bättre än de i SKCC.
 Läs mer...

Inga framgångar vid KZ-EM

av Claes Uddgren -

Det gick "sådär" vid EM-årspremiären för KZ och Academyklassen på franska Salbris, där tio svenskar kämpade i tre klasser. Bästa resultatet nåddes av Benjamin Törnqvist-Persson, som blev tia i KZ 2-finalen.
 Läs mer...

Gustav omutlig i Mini

av Claes Uddgren -

Gustav Ryderdahl toppade samtliga fyra åk under MKR-premiären på hans hemmabana Hälla Ring. I de tre första skuggades Gustav av Rättviks Fred Lénström, men i sista finalen blev Fred nerpetad till fjärdeplatsen. Det var Sebastian Svensson och Junior Jonsson, som tog sig upp på prispallen.
 Läs mer...

Johanna bäst på hemmaplan

av Claes Uddgren -

Rasbos Johanna Jansson var i praktform vid Chicken Race på sin hemmabana. Hon körde i Junior 125 och vann tre av de fyra lopp hon ställde upp i. Dessutom var hon först i mål i ett race men bestraffades och flyttades ned. Klubbkompisen Sofia Svennberg-Jakobsson såg ut att kunna haka på, men motorproblem störde hennes framfart, så till slut blev det…
 Läs mer...

Enkel match för Theo

av Claes Uddgren -

Theo Thorszelius hade inga bekymmer med att ta hem rubb och stubb i Junior 60, som ingick i Chicken Race. Hemmaföraren vann enkelt på sin hemmabana Rörken Ring före Södertäljeparet Teodor Ödmark och William Dahlin.
 Läs mer...

Kalle i stöten

av Claes Uddgren -

Hastigt och lustigt blev det Chicken Race i Rasbo, som fick ta hand om andra omgången av Rotax Max Challenge, men deltagarna i DD 2 svek, så denna klass blev inställd. På plussidan var det bra väder, om än inte lika varmt som vid RMC-premiären i Klippan. Jeppe Sjöberg såg in i det längsta ut att kunna ta hem Rotax Maxfinalen, men Kalle Åstrand var…
 Läs mer...

Ny kartserie ersätter Cambio Cup

av Claes Uddgren -

Cambio Cup läggs på is på obestämd tid. Anledningen är att Sv Bilsportförbundet har startat en ny serie för att promovera CIK:s internationella klasser KZ2, OK, OK Junior samt Junior 60. Dessa klasser har alltid haft ett starkt fäste i syd-Sverige så den nya serien Swedish Kart League kommer helt att köras från Jönköping och söderut. Av de fem…
 Läs mer...

Emil bäst i tyska mästerskapet

av Claes Uddgren -

Tyska Mästerskapet har länge varit ett populärt mål för många svenskar. När årets mästerskap drog igång i Italien (!), fanns sju svenskar på plats. Bäst av dem lyckades Emil Skärås, som var sexa och femma i de båda finalerna i KZ2.
 Läs mer...

Framgång för Noah och Joel i WSK-finalen

av Claes Uddgren -

Samma helg som den svenska kartpremiären i Klippan körde WSK sin final i Super Masters på Sarnobanan i Italien. Här körs även en EM-tävling 20-22 april. Av de 18 svenskarna på plats gick det bäst för Noah Milell och Joel Bergström. Noah kom trea i OK-finalen och Joel fyra i Minifinalen.
 Läs mer...

Claes Uddgren är en av Sveriges mest välmeriterade motorsport journalister, men många år i branshen och har bevakat karting i flera decenier. Classe skriver för Radne Motors räkning denna kolumn, och han har helt fria händer på innehållet i artiklarna.