Mathilda vann alla race i Rotax Euro Trophy

av Claes Uddgren -

Ibland försvinner texter ut i rymden. Så var det när jag första gången skrev om Rotax Euro Trophy, som inleddes i Adria, Italien för snart fyra veckor sedan. Fem svenskar ställde upp och för fyra av dem gick det mycket bra. Allra bäst var Mathilda Olsson, som sopade hem båda kvalen och båda finalerna i Rotax Max.
 Läs mer...

Joel Ededahl omutlig i Junior 125

av Claes Uddgren -

MKR-helgen i Södertäljes överlägset största klass var Junior 125 med 29 startande, varav två hade tävlat i Senior 125 under lördagen. Dessa var Robbie Avidan, som överraskande tog hem segern, samt Joel Ededahl. Det var då Seniordebut för båda, medan Joel har kört samtliga MKR-race i Junior 125 i år. Robbie stod över premiären i Enköping, men har…
 Läs mer...

Gustav Ryderdahl körde om allihop

av Claes Uddgren -

En strålande dag (i dubbel bemärkelse) i Södertäljes MKR-race höll på att gå i stöpet för Gustav Ryderdahl, då han tvingades parkera i den första Minifinalen. Men Gustav bet ihop och körde om 19 konkurrenter i den sista finalen och kom därmed att stå som segrare samtidigt som han gick upp i delad MKR-ledning med dagens tvåa Isak Askhed.
 Läs mer...

Sista paret ut

av Claes Uddgren -

Sist och minst var omdömet om OK Junior som avslutade MKR-helgen på Tuvängen utanför Södertälje. Som vanligt bara fem ekipage, men de bjöd åtminstone på fight med Teodor Ödmark som slutlig segrare.
 Läs mer...

Som ett Scott

av Claes Uddgren -

Scott Lindblom med det märkliga tillnamnet Kin - han råkar vara född i Kina av sin helsvenska föräldrar - kom att dominera den 23 ekipage starka Microklassen under lördagens race i Södertälje. Han tog på kuppen över ledningen i MKR-serien.
 Läs mer...

Gustav Jonsson tog över i Junior 60

av Claes Uddgren -

Linus Granfors dominerade såväl tidskörning som de båda heaten i Junior 60 på Tuvängen. Men i finalerna gick det inte alls som tänkt, utan istället klev Gustav Jonsson fram och sopade hem båda finalerna. Linus som bröt i den första, körde sedan upp sig till fjärde plats i den andra finalen.
 Läs mer...

Vilken premiär, Robbie!

av Claes Uddgren -

Södertälje KRC:s Tuvängenbanan lever kvar än och härbärgerade helgen före midsommar en omgång av MKR-serien med sex tävlingsklasser på två dagar i idel solsken och värme. Under första dagen kördes bl a Senior 125 och här debuterade Järfällas Robbie Avidan, som dittills enbart kört i de olika juniorklasserna. Nu blev det en debut med mersmak, för…
 Läs mer...

Emil Skärås - Europamästare

av Claes Uddgren -

Under den gångna helgen avgjordes EM för KZ samt nästa sista omgången av Academy (en variant till OK Junior) i italienska Sarno. För Emil Skärås räckte det med en åttondeplats i finalen i KZ 2 för att han skulle hemföra årets EM-titel i klassen. I övrigt gick Noah Milell i mål som elfte man i KZ- finalen, medan Alxander Spetz blev 13:e man i…
 Läs mer...

Victorsson enda glädjeämnet i EM

av Claes Uddgren -

Det har nyligen körts en EM-tävling för OK och OK Junior i Kristianstad. Den större klassen innehöll åtta svenskar och den mindre 18. Tyvärr gick det inte något vidare för 17 av dem, men Philip Victorsson lyckades i alla fall få med sig en sjätteplats hem till Frillesås efter att ha startat fyra i OK-Juniorfinalen.
 Läs mer...

Önskemål om OK Junior

av Claes Uddgren -

Järfälla MK skriver på sin hemsida att det fanns önskemål om köra OK Junior vid Stockholm Race Weekend. Så klassen bjöds in och inte nog med det - den fick köra under både lördagen och söndagen till mångas (åtminstone min) irritation. Om de som absolut vill tävla i denna klass, så finns det många tillfällen i SKCC, medan det i MKR-serien inte är …
 Läs mer...

SM-genrep för KZ 2

av Claes Uddgren -

Stockholm Race Weekend innehöll inte bara två omgångar av Rotax Max Challenge. Här fanns också en omgång av KZ 2, som hade turen att få tävla under den torra lördagen. Racet var en deltävling i Cambio Cup och samlade nästan hela svenska eliten, så man skulle nästan kunna snacka om ett SM-genrep. Det blev till slut en dubbelseger för Skåne genom…
 Läs mer...

Baggis för Freddie

av Claes Uddgren -

Freddie Carlsson från Åmål har varit en stjärnförare från det att han började tävla. Nu är han uppe i en så mogen ålder att han platsar i DD 2 Masters, där man inte behöver vara 33 år fyllda för att få vara med. Han inledde med att vinna i Klippan, tog sedan två segrar på hemmaplan i Uddevalla och spädde nu på med ett par till i årets enklaste…
 Läs mer...

Femteplats som bäst i andra Tyska

av Claes Uddgren -

När den andra deltävlingen i Tyska Mästerskapet kördes i Wackersdorff ställde som vanligt en bunt svenskar upp i de fyra klasserna. Bästa finalplaceringen kom genom Benjamin Törnqvist-Perssons femteplats i den ena finalen.
 Läs mer...

Rafflande Rotaxhelg i Stockholm

av Claes Uddgren -

Det blev raffel på högsta nivå när Rotax Max Challenge kom till stan (Stockholm) för ett tvådagarsarrangemang, där Patrick Rundquist dominerade Rotax Max under den torra lördagen och Rasmus Fridell under den superblöta söndagen. Medan det enbart var slicks som gällde under första dagen, var det regndäck för hela slanten under den kalla och våta…
 Läs mer...

Hemmaseger i Junior 125

av Claes Uddgren -

Det blev Uddevallas egen Lucas Packalén, som kunde packa ihop som segrare efter en lyckad söndag på hans hemmabana Glimmingebanan, sedan han vunnit båda två blöta kvallopp och den torra finalen.
 Läs mer...

Tre nya segrar för Freddie Carlsson

av Claes Uddgren -

DD 2 har fått en ny tävlande i år, nämligen Freddie Carlsson från Åmål. Han vann redan i öppningsracet i Klippan och spädde nu på med tre raka finalsegrar, när Rotax Max Challenge gästade Uddevalla, vilket ju dessutom är Freddies hemmabana.
 Läs mer...

Sebbe Svensson på besök

av Claes Uddgren -

Efter fjolårets lyckade säsong i Mini med bl a totalseger i Raketcupen, så köpte Rasbos Sebastian Svensson en Junior 60-kart av sin forne klubbkompis Oscar Pedersen. Det har nu inte blivit så många åk med denna kart, så till Raketcupen i Uddevalla dök Sebbe upp med en Mini-kart igen. Och det blev seger direkt.
 Läs mer...

Wilgot Edqvist suverän i tunt startfält

av Claes Uddgren -

Wilgot Edqvist stod över Rotax Juniorpremiären i Klippan och missade därmed två poänggivande finaler. Men i och med att han dök upp i Uddevalla, fick han chansen att köra hem hela fem finaler - tre under lördagen och två under söndagen. Och han tog chansen genom att vinna samtliga race utan större motstånd. Men i sanningens namn, så var motståndet…
 Läs mer...

Finalsmäll gynnade Kalle Åstrand

av Claes Uddgren -

För Kalle Åstrand från Boråstrakten började helgen illa med att motorn vägrade under lördagens tidskörning. Det slutade ändå med tre fina finalplaceringar. Under söndagen skulle det gå än bättre. Med två varv kvar att avverka av sista finalen låg han fyra. När prislistan hängdes upp var han emellertid etta! Läs vidare och se hur det gick till!
 Läs mer...

Claes Uddgren är en av Sveriges mest välmeriterade motorsport journalister, men många år i branshen och har bevakat karting i flera decenier. Classe skriver för Radne Motors räkning denna kolumn, och han har helt fria händer på innehållet i artiklarna.