Norton tolva i Italien

av Classe Uddgren -

När det italienska mästerskapet drog igång till Valborgsmässoafton fanns tre svenskar på plats i South Garda. I KZ 2 återfanns Brandon Nilsson. Det gick illa under kvalen, så det blev B-final. Men här smet skåningen in på tredje plats och körde sedan upp sig till 16:e plats i den första finalen och tog sedan 20:e i den andra med sin Goldkart.

60 Mini

Det var otroligt nog 103 deltagare i klassen, som innehöll Norton Andreasson och Joel Bergström. Norton, som har kört en hel del i J60, hade inga problem med att sätta den 18:e bästa tiden under tidskörningen med Joel på 44:e plats.

Under kvalen komde närmare varandra, då Norton föll till 31:a plats och Joel samtidigt klev upptill 34:e. Men det var bara de 28 främsta, som fick en finalbiljett direkt, så båda svenskarna fick köra B-final. Här körde de så bra att Norton blev trea ochJoel sexa. Finalklart!

I den förstafinalen fick Norton starta från 31:a rutan. Härifrån avancerade han tio placeringar och blev alltså 21:a. Joel stod i 34:e rutan och klev uppfem platser till 26:e. 

I den sista finalen gick det ännu bättre för Nyköpings-Norton. Han tog sig ända upp tilltolfte plats, medan Joel tyvärr gick en aning bakåt till 29:e plats. 


Claes Uddgren är en av Sveriges mest välmeriterade motorsport journalister, men många år i branshen och har bevakat karting i flera decenier. Classe skriver för Radne Motors räkning denna kolumn, och han har helt fria händer på innehållet i artiklarna.