Siverholms prinspokal

av Classe Uddgren -

Den enda klassen, som inte körde om några seriepoäng i Lidköping Open var Junior 60. Det kom endast 13 förare. Till den delen fick de köra tre (!) kvalheat plus förfinal och final. När den sista finalen skulle köras var det fyra olika förare, som hade tagit varsin seger.

Junior 60

Philip Victorsson inledde fortåkat med att vinna tidskörningen på 58,531 sekunder följd av Caspian Hagman på 58,770, Lukas Blomgren-Dahl på 58,903, Gustaf Prytz på58,919, Alxander Spetz på 59,015, Kevin Karlsson på 59,119 samt WilliamSiverholm, som inte hittade farten förrän efter kvalen. Nu noterade han 59,230.

Jag vet inte vadsom hände med Caspian, men han hamnade långt efter täten på elfte plats iförsta heatet. Kanske var något stygg mot honom? I vilket fall tog Philip hemsegern med Lukas tvåa, Alx trea, Kevin fyra, William femma och Gustaf sexa.

I det andra racet fick Caspian sin revansch i det att han gick fram och vann med 0,575 sekundertill Philip. Gustaf tog tredjeplatsen före Alx, Lukas, William och Kevin.

I sista åket gick det åt skogen för både Philip och Kevin. Då passade Alx på att köra om allihop och vinna med klara 1,531 sekunder till Gustaf. Lukas blev trea, Caspian fyra och William femma.

Därmed var detäntligen klart för förfinal med Alx och Lukas i första led. Gustaf och Philip fick stå i andra, medan Caspian och William ställde upp i tredje led. Det blev något överraskande de sistnämnda, som kom att toppa förfinalen. Men det varlite turligt för Philip ledde nämligen fram till sista varvet, då hans motorplötsligt slocknade. Det var som tur var inget ras utan en oturlig blockering,som hände under loppet. Därmed vann William före Caspian med 0,395 sekunder.Caspian satte emellertid den nya rekordtiden till 57,895 sekunder.

Finalen handlade helt om William Siverholm och Caspian Hagman, där den förstnämnde åter var denvassaste. Från kön kom en revanschsugen Philip Victorsson farande som ett spjutoch vid målflaggan var han uppe på tredje plats efter att ha passerat tio medtävlare.

 


Claes Uddgren är en av Sveriges mest välmeriterade motorsport journalister, men många år i branshen och har bevakat karting i flera decenier. Classe skriver för Radne Motors räkning denna kolumn, och han har helt fria händer på innehållet i artiklarna.