Valencias Winter Cup

av Classe Uddgren -

17-19 feb kördes Winter Cup i spanska Valencia med minst fyra svenskar på plats i denna Rotax-tävling.

I seniorklassen fanns Hannes Morin i en Alonso och Patrick Rundquist i en Kosmic. Inga detaljer går att få fram från RGMMC:s spartanska resultatlistor, men Hannes blev i alla fall elfte man i finalen efter att ha startat från 27:e rutan. Hannes teamkompis i Dan Hollands team, Jordan Brown-Nutley från England tog hem spelet. Hannes var bara 6,896 sekunder efter.


Patrick startade från 24:e rutan och även om han alltså blev omkörd av Hannes, så blev det en godkänd 13:e plats, cirka 1,5 sekunder bakom Hannes.

 Av någon anledning finns ingen resultatlista från Miniklassen, där Rasmus och Casper Jansson från Rasbo körde. På Facebook kan man se att Casper fick starta från fjärde rutan efter tidskörningen och att han så småningom fanns med i en tätklunga om fyra kartar, som krigade om segern i finalen. Om han var tvåa eller fyra över mållinjen går inte att tyda, men han blev i vilket fall nerflyttad, sedan frontspoilern hade flyttats efter någon knuff på sista varvet. Osäker på om broder Rasmus körde i samma klass, men han startade som 14:e man i kvalen. Sedan finns inga fler uppgifter


Claes Uddgren är en av Sveriges mest välmeriterade motorsport journalister, men många år i branshen och har bevakat karting i flera decenier. Classe skriver för Radne Motors räkning denna kolumn, och han har helt fria händer på innehållet i artiklarna.