Radnes kartingblogg

Claes Uddgren är en av Sveriges mest välmeriterade motorsport journalister, men många år i branshen och har bevakat karting i flera decenier. Classe skriver för Radne Motors räkning denna kolumn, och han har helt fria händer på innehållet i artiklarna.

Svenska och Internationella kartingnyheter från Radne

Juli 2020

Claes Uddgren

Favoritseger i KZ - men knappt

Ett ovanligt tunt startfält med 23 ekipage varav tre danskar kom till start. Tidigare har det varit tre- om inte fyrdubbla siffror. Vad nedgången beror på är jag inte man att svara på. Ett par toppförare, Douglas Lundberg och Viktor Gustafsson hade dock valt att tävla i Italien samma helg. Kristianstads egen Benjamin Törnqvist-Persson är segervan på Åsum Ring och fick bära favoritskapet, vilket han även infriade, men det var med mycket knapp mar

Claes Uddgren

Ingen svensk mästare än i OK Junior

SKCC-serien körs som bekant mest i Skåne och Blekinge. Det passar våra danska vänner som handsken. Så fort det har körts en Junior 60-tävling i dessa landskap, så har klassen svämmat över av danskar. Nu har de flesta vuxit upp och hamnat i OK Junior, vilket var märkbart i Kristianstad, där de rödvita åkarna var i klar dominans med tio ekipage av de 23 startande. Som jämförelse kan nämnas att Junior 125 hade 41 startande.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.