Claes Uddgren

Debutantrikt Microrace (SRW 4:6)

Utöver lördagens Rotax Max Challenge på Järfällabanan kördes även ett par inbjudningsklasser, där Micro var den största med 13 deltagare varav sex debutanter, vilka visade sig vara nog så duktiga.

Micro

Som nämnts i RMC-reportagen blev det ingen tidskörning under lördagen utan man lottade. Som vanligt fick då debutanterna ställa upp bakom dem med högre licens. Så till dagens första heat stod Ludvig Nebréus från SMK Västerås på pole med klubbkompisen Enzo Folgerö bredvid. Alfred Löfquist-Fridh och Vidar Ottosson stod i andra, medan tredje ledet kom att innehålla Arthur Rudolfsson och Leonard Eklund.

Enzo tog starten i första heatet men rasade under loppets gång ner till en slutlig femteplats. Först att byta av honom i ledningen var Ludvig, men han rönte samma öde som Enzo och hamnade efter några varv nere på femte plats, innan han till slut körde om Enzo och grabbade fjärdeplatsen.

Det blev istället en tätfight mellan debutanten Elias Åkerlund-Johansson och ovannämnde Alfred. Men medan debutanten tog segern, blev Alfred nerflyttad till tredjeplatsen eftersom han hade kört med två hjul utanför korridoren i starten. Ny tvåa blev nu Vidar.

Enzo Cohlin blev master för andra heatet med Leonard Eklund i andra rutan. Bakom dem påträffades Arthur och Vidar, medan tredje ledet innehöll Alfred och Enzo F.

Vidar krånglade sig snabbt fram till ledningen och fick då sällskap av Alfred. Och det blev just Alfred som kom att dra det längsta strået med Vidar tvåa. Enzo F var trea från start till mål. Enzo C var inledningsvis fyra, men han blev senare omåkt av Ludvig och Elias, vilken hade kört upp sig från 13:e startrutan.

Därmed var det klart för förfinal med Alfred och Vidar i första startled. I det andra hittade vi Elias och Enzo F, medan tredje ledet innehöll Ludvig och Enzo C.

Vidar var ånyo på bettet och gjorde allt för att komma före Alfred. De trängdes en smula och då passade Enzo F på att smita upp i ledning. Vidar kunde dock snart återta ledningen före Enzo, Elias och Alfred. Så såg det ut under några varv tills debutant-Elias fann för gott att attackera. Och han gjorde det så bra att han snart låg i ledning. Alfred passade därvid på att hänga med och ta över andraplatsen före Vidar, Ludvig och Enzo. Så såg det även ut när gänget passerade mållinjen. Enzo C blev för övrigt sexa.

I finalen blev Elias inte gammal i ledningen. Jag såg tyvärr inte om han gjorde någon miss eller om konkurrenterna manövrerade ut honom. Ny ledare blev då Vidar före Enzo F, Alfred samt Elias. En bit bakom denna kvartett följde Ludvig och Elias Rosendahl.

Men Elias Å-J kom starkt igen och plockade den ene efter den andre tills han låg etta igen och där stannade tills mållinjen var korsad. men sedan gick det inte längre. Vid efterbesiktningen hittade teknikerna något som inte stämde, varför Elias blev utesluten.

Alfred var näst bäste krigare och gick i mål som tvåa, varpå han efter en stund blev utropad till segrare före ingen mindre än Ludvig, som tydligen hade sparat på krutet tills det behövdes som bäst. Vidar fick därmed nöja sig med tredjeplatsen före Enzo F, Elias R samt Elvin Hedlöf. Leonard Eklund var visserligen före Elvin i mål, men han hade noskonen på fel plats och blev nedflyttad till nionde istället.