Claes Uddgren

nga problem för Sebbe (Höstrusket 7:7)

Junior 125 Med något avhopp blev det prick 30 startande i klassen. Därvid kunde SMK Västerås stryka ett tredje heat samt B-finalen. Sebbe Svensson var favorit och han kom att infria förväntningarna genom att vinna rubb och stubb.

Det blev emellertid två grupper på tidskörningen, där den första gruppen toppades av Örebroparet Hilda Lundh (2:a totalt) och Lucas Gidlöf (3:a totalt). Efter dem följde Umeås Edwin Bernhardsson, Wilhelm Nejman, Noel Sundberg, David Törnblom och Axel Palmgren. I den andra gruppen toppade Sebbe Svensson på 42,471 sekunder mot Hildas 42,756. Grupptvåa blev Theodore Eklund (4:a totalt) följd av Hanna Kreitz (10;a totalt).

I första heatet small det direkt med resultatet att Edwin blev stående och att Axel efter målgång blev utesluten. Sebbe kom att jagas av Lucas men höll undan och vann med Hilda en bit efter på tredje plats. Fjärde man i mål var Theo, men han hade gjort en felaktig start, så det blev tre sekunders tillägg och femte plats istället med Wilhelm som ny fyra. Noel och David tog positionerna efter Theo.

Sebbe fick större segermarginal i andra heatet, där Hilda blev tvåa. Lucas kom in som trea men diskades på grund ojuste körning. Så Axel fick tredjeplatsen före Noel, Edwin och Theo. Han hade visserligen tryckt in nosen men efter Lucas diskning blev han sexa i alla fall.

Till förfinalen fick Sebbe och Hilda ställa sig i första led med Noel och Theo i andra, David och Hanna i tredje samt med Wilhelm och Felix Rockborn i fjärde led. Edwin återfanns i 15:e rutan, Lucas i 16:e och Axel i 17:e.

Sebbe tog nu en ny seger, en knapp sekund för Hilda och Noel strax efter. Theo var fjärde man i mål men med nosen flyttad fick han själv flytta ner till sjätte plats istället. Lucas, som i samtliga åk satte snabbaste varv, hoppade upp på fjärde plats före Wilhelm, Theo och David. Edwin hade kört upp sig till åttondeplatsen, men även han hade tryckt tillbaka nospartiet, så det blev elfte plats istället. Axel hade följt i Edwins spår och ärvde nu åttonde position före Tuva Garbman och Agnes Malmsten.

Sebbe Svensson tog till sist finalsegern utan att förta sig. Tyvärr var jag ju inte på plats och kunde se vad som utspelade sig. Med Lucas Gidlöf i mål som endast femma, så måste det ju ha hänt en hel del. Han fick visserligen kliva upp ett steg till fjärde plats sedan fyran Wilhelm befanns ha flyttat sin nos, men det var nog en klen tröst.

Hilda Lundh blev en avlägsen tvåa följd Noel, vilken också hade en jättelucka framåt. Efter nye fyran Lucas kom Axel och Edwin med David som sjua, Wilhelm åtta, Theo nia och Agnes tia.