Claes Uddgren

Noel i vinnarspåret

Noel Sundberg från SMK Västerås kom till Hällaringen med en färsk seger från ett KCV-race i Uddevalla. Han hade till synes inga större problem med att upprepa segern före Enköpings William Eriksson, som var tvåa i alla åk utom ett.

Mini

Hela 30 åkare ville vara med och tävla om en Raketmotor, som skulle utlottas efter avslutat race. Med så många förare blev det två tidsgrupper men sedan bara två kvalåk före finalerna. I den första gruppen var Noel Sundberg kvickast med 40,455 sekunder, vilket även blev den bästa tiden totalt. Närmast honom kom Alex Calson på 40,843, vilket var den fjärde bästa totalt. Sedan kom Axel Palmgren på 41,069, Malte Masth på 41,110 samt Oliver Pettersson 41,248.

Den andra gruppen vanns av William Eriksson, som med 40,567 sekunder blev tvåa totalt. Sedan kom Alexia Danielsson på 40,835, vilket räckte för att bli totaltrea. William Carlsson hamnade på 40,883, Gabriella Bromark på 41,348 och Hilda Lundh på 41,576. Hilda har nyligen bytt chassi till ett längre, som går stadigare men som hon inte riktigt vant sig vid. Annars brukar hon parkera högre upp i listorna.

Noel fick sällskap av Alexia genom de första svängarna i första racet. Men William E kom snart farande och nöp andraplatsen för gott. Det skilde vid målgången endast 0,665 sekunder mellan honom och Noel.

Alexia skuggades sedan hela vägen av Axel P, medan de övriga blev helt avkopplade. Oliver var femma i inledningen, men sedan klämde Alex sig först förbi och sedan upprepade även Malte den bravaden, så Oliver fick nöja sig med sjunde plats före William C och Hilda.

I det andra heatet stack Noel och Alexia också iväg i täten. Alex kom iväg som trea, medan mastertvåan William E misslyckades kapitalt i första kurvan och kom iväg först på sjunde plats. Men William startade omgående en klappjakt mot täten. Han nådde snart upp till tredje plats men gick bet på att ta sig förbi Alexia, som kom 443 tusendelar före till målflaggan.

Alex fick vartefter ge sig när Axel P och Malte ville förbi. Alex höll dock William C, Oliver och Hilda bakom sig. Därmed var det klart för förfinal med Noel och William E i första ledet samt med Alexia och Axel P i andra, medan Alex och Malte stod i det tredje med paret William C och Oliver i fjärde. Hilda delade femte startled med Evelina Dahlgren.

Medan Noel som vanligt seglade iväg i ensamt majestät i förfinalen, så hakade klubbkompisen Axel P från fjärde rutan på genom att ta ett smart spår genom startkurvan och sedan acca ifrån konkurrenterna. Glädjen blev emellertid kortvarig, då både Alexia och William E kom störtande och petade ner Axel till sin slutliga fjärdeplats. Men både Axel och den efterföljande Malte förmådde hänga på William och Alexia, så dessa fyra samåkte sedan under alla tolv varv. De var dock dryga sex sekunder efter Noel...

Alex räddade sjätteplatsen sedan tidiga sexan Oliver blivit stående ute på banan med en död kart. Ludvig Gustafsson fanns hela tiden med i sällskapet bakom Alex och gick nu in som sjua med Erik Eklöf ett par sekunder. Sedan kom Gabriella Bromark in på nionde plats efter en fin uppåkning, som avslutades med att hon petade ned Hilda till tiondeplatsen.

Även i finalen hade William Eriksson det svårt i startkurvan och fick se duon Alexia och Malte smita före sig. Men redan på andra rundan tog William sig runt Malte och något senare fick även Alexia sträcka vapen. Precis som i förfinalen bildade trion sedan ett snabbtåg i kölvattnet på den bortflyende Noel. Men de krigade hela tiden och sinkades så att Axel P kunde komma ifatt och till slut köra om Malte, som därefter tappade kontakten med tätkvartetten. Istället fick Malte se sig om, då Alex kom ikapp men aldrig förbi. Sedan förflöt det en hel evighet innan resten av fältet kom farande, anförda av Erik, Ludvig, Gabriella, uppåkande Oliver och William C.