Claes Uddgren

Noel kopierade brorsan och vann också

Västeråsbröderna Victor och Noel Sundberg hade all anledning att fira på Järfällabanan när Victor först tog hem Junior 125 och lillbrorsan Noel sedan även vann Miniklassen med 34 deltagare.

Mini

Noel Sundberg var etta på tidskörningen med 44,012 sekunder. Närmast efter honom följde Ville Häggkvist på 44,220, Malte Masth på 44,287, Alexia Danielsson på 44,312, Gustav Roininen på 44,427, Vendela Kördel på 44,482, Charlie Valleskog-Karlsson på 44,536, Axel Palmgren på 44,550, Alfred Löfqvist-Fridh (som vann Micro under lördagen) på 44,592 och Lovis Kaewsit på 44,619. Det blev hela 16 förare inom en sekund.

Noel hade inga större problem med att vinna sitt första heat, då tvåan från start Alexia hade fullt upp med att freda sig mot Malte. Till slut gick det inte längre - Malte smet förbi på ett galant vis. Därefter fick Alexia nya problem med att klara av Charlie. De körde om varandra ett par gånger, men det var Alexia som till slut bärgade tredjeplatsen med åtta hundradelar. De övriga var då klart akterseglade med Lovis i spetsen före Vendela och Charlie. Vendela blev emellertid sedan diskad för ojuste körning.

Det andra heatet inleddes med att mastern Ville kom iväg sist från depån och därmed fick lägga sig sist i startfältet. Han lyckades därifrån köra upp sig till nionde plats i mål.

Malte ledde under de första varven, men sedan blåste Gustav förbi och tog även segern med 93 tusendelar till Malte. Vendela låg trea i inledningen men blev sedermera omkörd av Axel och Alfred.

Ett tredje heat behövdes också och där ledde Noel ånyo från start till mål. Axel var en tidig tvåa men blev strax passerad av Ville. Lite senare fick Axel även vika ned sig för Gustav, medan Alexia aldrig förmådde förbättra sin femteplats. Hon var åtminstone långt före sexan Charlie i mål.

Efter en B-final med nio ekipage blev det dags för den första finalen med Noel och Gustav i första ledet. Malte och Axel hamnade i andra med Alexia och Charlie i tredje. Alfred och Ville fick stå i fjärde led.

Noel, Malte och Gustav drog snabbt iväg och bildade en tättrio, där Gustav till slut nöp andraplatsen från Malte. Alexia var fjärde ekipage från start men saknade speed och föll sakta tillbaka till åttonde plats.

Axel var länge fyra men fick ge sig för Ville mot slutet. Axel tappade sedan mark och hade både Charlie och Alfred i hälarna vid målgången.

Finalen såg inte så många omkörningar. Noel, Gustav och Malte följdes åt hela vägen utan skiften. Likadant var det med Axel på fjärdeplatsen med Charlie femma. Alexia tog sig emellertid snabbt fram till sjätte position, men karten var fortfarande långsam och hon blev till slut omkörd av Alfred.