Claes Uddgren

Ny dominans av Sebbe

Vid RMC-tävlingen i Eskilstuna vann Sebastian Svensson nästan allt i Rotax Junior. I Göteborg fick man inte vara med i det redan digra programmet, då klassen hade för få anmälda. Till finalen i Linköping kom det också få deltagare, men man körde i alla fall och precis som i Eskilstuna räknade man varje åk som en final. Sebbe vann tre av dem och blev därmed klar serieetta.

Rotax Junior

Greta Rosén var snabbast på tidskörningen med 46,329 sekunder med Sebbe Svensson tätt efter på 46,496 och Theodore Eklund trea på 46,521.

I första finalen ledde Greta från start till mål, jagad av Sebbe som aldrig var mer än metern efter. Theodore kom in ett par sekunder senare, medan den fjärde deltagaren David Törnblom var tvungen att bryta efter bara tre varv.

I den andra finalen smet Sebbe förbi Greta redan efter depåkurvorna på första varvet. Sedan ledde han till mål och fortsatte sedan med att leda alla varv i de återstående racen med Greta tvåa, Theodore trea och David fyra under samtliga varv i alla finaler. Mer spännande än så blev det inte.

Dessutom blev det samma ordning totalt i serien.