Claes Uddgren

Premiär för OK Junior (del 6:6)

Under lördagens Höstrusk var det premiär för OK Junior i denna tävling. Nio förare nappade på detta med Rasbos Thor Sundberg för det mesta först över mållinjen.

OK Junior

Thor Sundberg inledde dagen med att vinna tidskörningen på 34,325 sekunder. Milla Sjöstrand kom närmast på 34,431 följd av Wilhelm Nejman på 34,578, Max Bik och William Dahlin på 34,590 samt Lucas Hillström på 34,670. Alltså med sex förare inom 239 tusendelar lovade detta täta race.

Jag saknar uppgifter från loppen, men klart är att Thor tog hem det första åket före Wilhelm, Milla, Max, William och Simon Kumlin, vilken av okänd anledning blev utan tid på tidskörningen. Det blev nästan samma ordning i det andra heatet med Thor och Wilhelm i spetsen före William och Milla med Max på femte plats före Simon.

Thor och Wilhelm placerades i förfinalens första startled med Milla och William i andra samt med Max och Simon i tredje. Racet blev ovanligt så till vida att masterfyran William kom först i mål före Wilhelm, Thor, Milla, Max och klassens färsking Albin Gustafsson på sjätte plats.

Finalen blev också ovanlig men inte på samma sätt, utan mer för att det delades ut mängder med tidsbestraffningar. Den korrekta ordningen vid målgången löd: Thor, Wilhelm, William, Simon, Albin, Lucas Hillström och Milla. Men Wilhelm hade droppat något hjul utanför korridoren i starten, medan William och Milla hade kört ojuste plus att Lucas hade tryckt in sin noskon. Så den slutliga listan hade Thor som vinnare före Max, Wilhelm, Simon, Albin, William, Lucas och Milla.