Claes Uddgren

Rotax Junior (GSP/RMC 2:9)

Rotax Junior (GSP/RMC 2:9) Vilmer Svahn från Jönköpings KC stod inte att hejda under lördagens race i Göteborg. Han toppade samtliga listor från tidskörningen till den sista finalen. Greta Rosén var dock tätt efter på tidskörningen och noterade 44,634 mot Vilmers 44,619 sekunder.

Gretas hetaste konkurrent om seriesegern, Theodore Eklund var trea på 44,868. Inga andra kom under 45 sekunder. Hemmaföraren Vincent Wessberg var fjärde man på 45,118 med Ludvig Gustafsson femma på 45,211.

Ytterspåret i Göteborg är i starten lika jobbigt som i Klippan, vilket klart syntes när Greta bara var fjärde ekipage genom startsvängen efter grabbtrion Vilmer, Theodore och Ludvig. Hon lyckades så småningom ta sig upp till andraplatsen och gå i mål 1,457 sekunder efter Vilmer. Theo och Ludvig blev därmed trea och fyra med Vincent femma.

Det andra heatet var likartat med Vilmer i ledning från start till mål. Theo låg tvåa från start men kunde inte heller nu hindra Greta från att smita förbi och dessutom köra ifatt Vilmer så att endast 0,093 sekunder skilde dem åt vid målflaggan. Även Vincent hade nu fått upp ångan och körde upp sig till tredjeplatsen före Theo och Ludvig.

Så startuppställningen till den första finalen var given: Vilmer och Greta i första led, Theo och Vincent i andra med Ludvig i femte rutan. Genom första kurvan var det som vanligt Vilmer, Theo, Greta och Ludvig. Redan under andra varvet kunde Greta ta sig upp på andraplatsen, men denna gång kom hon aldrig nära Vilmer som vann med klara 1,794 sekunder. Ludvig överraskade med att peta ned Theo till fjärdeplatsen där denne sedan fick jobba för att hålla undan för Vincent. Theo klarade sig till slut med 0,104 sekunder.

Sista finalen kördes över 20 varv och hade två hjältar, dels Vincent som körde upp sig till tredjeplatsen efter de oslagbara Vilmer och Greta, dels Fred Saareks, som bröt i den första finalen och då tvingades starta från den tolfte rutan varifrån han körde upp sig till femte plats bara en halv sekund bakom Ludvig. I rättvisans namn ska nämnas att Theo var trea över mållinjen men sedan flyttades ner till sjätte plats på grund av att han fick fem sekunders tillägg för ojuste körning. Där rök viktiga RMC-poäng och det blir nog nu svårt för honom att vinna serien.