Claes Uddgren

Sebbe-Greta 6-1

Sebastian Svensson och Greta Rosén fortsatte sin jämna fight i Rotax Junior som inleddes på Järfällabanan och nu fortsatte på GTR Motorpark i Eskilstuna. Det gällde nu att ta poäng i såväl tidskörningen som i de sex finalerna. Och Sebbe var klart värst och släppte bara en seger till Greta.

Rotax Junior

Sebbe Svensson tog sin FK till tidsvinst med 42,541 sekunder med Gretas EOS tvåa på 42,670. Jennifer Nord var tätt bakom med 42,728. Fjärde ekipage var Theodore Eklund med 43,073 följd av Hilda Lundh på 42,203 och Axel Isaksson på 43,216. Det var ju blött under tidskörningen och inte mycket torrare till det första åket, så regndäcken fick sitta kvar på de tio kartarna.

Sedan Sebbe tagit hand om ledningen, började Greta attackera direkt och lyckades även smita förbi Rasboföraren. Men ett varv senare var ordningen återställd och Sebbe kunde till slut vinna med 1,809 sekunder.

Theodore var trea från start till mål. Jennifer var fyra från start men fick sedan kriga mot Hilda, en match som Hilda vann. Jennifer jagade vidare men snurrade och fick släppa femteplatsen till Axel.

När det andra heatet startade 15.20 på lördagseftermiddagen var banan så torr så slicks var det enda raka. Därmed sjönk varvtiderna ner till 36 sekunder. Fästet var ännu inte på topp och Theodore vände snart runt och hamnade sist i kön varifrån han körde upp sig till fjärdeplatsen.

Sebbe tog nu en överlägsen seger på 20 sekunder. Greta råkade krocka lite lätt med Axel i inledningen. Men medan Greta höll sig kvar på andraplatsen, rasade Axel bakåt till femte plats. Jennifer tjänade på detta och lade beslag på tredjeplatsen.

Dagens tredje och sista race blev mer normalt. Sebbe ledde åter från start till mål med Greta några meter efter, så tidsskillnaden blev 2,732 sekunder. Jennifer grabbade direkt tredjeplatsen men blev snart omkörd av Theodore och sedan även Axel klämt sig förbi, föll hon ännu mer och blev till sist bara en varvad sjua.

Söndagen bjöd inte på några förändringar. Vädret var fortfarande igenmulet och småkyligt men några grader mildare än under lördagen. Greta hade uppenbarligen vaknat på rätt sida eller också hade hon ätit taggtråd till frukost. Så efter att Sebbe hade tagit ledningen, så brakade Greta förbi. Sebbe gjorde vad han kunde för att återta förstapositionen, men han ville uppenbarligen inte ta några risker, så han nöjde sig med att bli tvåa.

Axel var med bra i starten men föll sedan bakåt och slutade sjua. Theodore tog istället över tredjeplatsen med David Törnblom fyra en kort stund innan Jennifer kom farande och tog denna placering. David blev till slut sexa sedan han även hade passerats av Hilda.

Greta tog täten från pole position i femte åket, men det dröjde inte länge förrän Sebbe kört förbi. Han höll sedan undan till mål, dit han kom "hela" 0,275 sekunder före Greta. Theodore var trea hela vägen men duktigt ifrånåkt med nio sekunder. Sedan ramlade deltagarna in lite tätare med Hilda som fyra hela vägen. Axel var femma ett bra tag, men blev till slut omkörd av David. Jag såg aldrig vad som hände Jennifer, men hon hamnade direkt långt efter på tionde plats, 34 sekunder efter segraren.

Ett lopp återstod. Greta från andra rutan kom bara iväg som trea efter Sebbe och Theodore, men det dröjde inte länge förrän ordningen var återställd och Greta kunde börja pressa Sebbe. Den sistnämnde höll emellertid nerverna i styr och vann med 0,571 sekunder. Theodore på tredjeplatsen var nu tio sekunder efter tätparet.

Hilda låg fyra i inledningen men tappade placeringen till David. Hon blev därmed femma före Axel och uppåkande Jennifer.