Marie Radne

Snart dags för Världsfinalen

Från 24 november till 1 december pågår årets viktiga karttävling - Världsfinalen för alla Rotaxförare. Från Sverige har hela åtta förare kvalificerat sig till tävlingen som körs i Paco dos Leoes (Lejonpalatset). Staden intill banan heter Joao Pessoa och ligger norr om Recife, vilken är en något mer känd stad i nordöstra Brasilien vid Atlantkusten. Staden har 770 000 invånare, så det är ingen liten håla.

Seniorerna i Rotax Max kör alla Sodikartar i år. Hannes Morin tävlade nu senast i Golden Trophy med en sådan inför Världsfinalen. De tre övriga svenskarna, som är klara för start är Mathilda Olsson, Jesper Sjöberg och Kalle Åstrand.

Gänget i Rotax Junior ska tävla med Pragakartar. Wilgot Edqvist vann den svenska serien och provkörde en Praga i Golden Trophy, där han fick se bakänden på sin svenske medtävlare Vigor Hjorvard.

I DD 2 kör man Birel ART. Sverige representeras av tvillingbröderna Johan och Peter Ernholm. Har svårt att skilja dem åt, men minns att en av dem körde Birel i Rotaxfinalen i Västerås.

Så kolla på Rotax Challenges hemsida i månadsskiftet och håll tummarna för den svenska oktetten.