Claes Uddgren

Theodore höll undan

RMC/SRW 6:8 Rotax Junior Det blev rafflande race i Juniorklassen och en del dramatik innan Järfällas egen Theodore Eklund kunde klyva mållinjen som förste man i den andra, stora finalen med en jagande Greta Rosén tätt efter.

I likhet med de andra RMC-klasserna så körde man på söndagen och slapp då regn och kyla. Greta inledde med att vinna tidskörningen före Malte Morin, Theodore Eklund och Alex Postman-Calson. Sedan fortsatte hon med en tämligen komfortabel seger i första heatet, där Malte hängde på från start. Han blev dock omkörd av Theodore, men Malte kom igen och då bar det sig inte bättre än att båda två gled ut och förlorade tid. Alex hann då smita förbi och gå i mål som tvåa före Malte. Men denne hade dels kört ojuste, dels gjort en felaktig start, varför Ludvig Gustafsson istället rankades som trea före Theodore, Lukas Strand och Malte.

I det andra heatet ledde Greta ånyo från start till mål. Till att börja med låg Theodore tvåa, Malte trea, Alex fyra och Ludvig femma. Alex tog under resans gång över tredjeplatsen och bara ett par svängar före mål så klippte han även Theodore och var alltså tvåa. Men dramatiken var inte slut där. Både Greta 

och Theodore fick tre sekunders tillägg för tjuvstart, vilket väl innebar att de gasade på lite för tidigt. Därmed var det Alex som vann före Malte, Greta, Ludvig, Lukas och Theodore.

Därmed var startuppställningen klar inför den första finalen. Alex blev master med Greta på yttern och i andra ledet stod Ludvig och Malte med Theodore i femte rutan.

Alex tog omedelbart täten före Greta, som sedan smet om under andra rundan varefter de krockade. Ludvig var trea iväg men blev snart passerad av Malte, Ludvig och Theodore. Den sistnämnde var nu i stöten och körde upp sig till förstaplatsen. Greta hamnade efter krocken på femte plats och Alex ännu längre bak. Hon körde dock upp sig till tredje bakom Malte, som sedan fick tillägg för att han hade tryckt in nosen. Därmed stod det klart att Theodore vunnit före Greta, Ludvig, Malte, Lukas och Alex.

Theodore kom faktiskt att leda den stora finalen från start till mål. Greta hängde med men hade inte kraft att gå om, så hon slutade 0,116 sekunder bakom Theodore.

Från start låg Ludvig trea, Malte fyra och Alex femma. Alex förmådde emellertid köra upp sig till tredje plats före Malte, som inte hade mycket för att han körde om Ludvig. Malte hade nämligen varit lite för ivrig i starten så med tre sekunders tillägg, så Ludvig fick tillbaka fjärdeplatsen.

Nu väntar ett långt sommaruppehåll tills sista helgen augusti, då RMC kör sin fjärde deltävling i Eskilstuna. Men det finns ju ett knippe MKR- och andra tävlingsserier för de som vill åka.