Mini

av Claes Uddgren -

Till Klippan Cup kom 13 förare - samtliga svenska - Jag minns när klassen hade tresiffrigt deltagarantal med så många finaler att man fick ta till halva alfabetet.
 Läs mer...

Philip Victorssons viktoria i J125

av Claes Uddgren -

Många av lördagens förare bytte kart, motor eller bara däck och tävlade i söndagens båda 125-klasser - Junior och Senior. Det strömmade in anmälningar, men det blev många återbud, så båda klasserna slapp köra en B-final. I Junior 125 var det raka spåret för Philip Victorsson, som dagen innan hade tävlat i OK Junior. Nu hade han en kart med en…
 Läs mer...

Trist krasch ändade Klippan Cup

av Claes Uddgren -

Tvådagarstävlingen Klippan Cup med elva klasser gick tämligen smärtfritt fram till söndagens sista heats näst sista varv, då det inträffade en allvarlig krasch, som medförde att det sista varvet körde med slow-skyltar uppe. De båda skadade svimmade av och behövde pyssla om i närmare en timme, innan det ambulansfärd till Helsingborgs Lasarett. Vid…
 Läs mer...

Tunt i KZ 2

av Claes Uddgren -

Cambio Cup är pausad (nerlagd?) och i dess ställe kommer Swedish Kart League, som startar i Helsingborg 14-15 april. Kanske är anledningen till att bara tolv man kom till Klippan Cup och då var tre av dem danskar.
 Läs mer...

Tunt och onödigt i OK

av Claes Uddgren -

Vad OK-klassen skulle i Klippan Cup att göra var det nog många som undrade över. Det fanns ju redan tio klasser innan och med bara åtta anmälda så kunde man ju lika gärna ställt in i stället för att förlänga söndagen med en dryg timme. I Helsingborgs kommande race är de tio, sedan gänget från WSK-serien i Italien kommit hem.
 Läs mer...

Oscar stannade hemma

av Claes Uddgren -

Förre Rasbo-föraren Oscar Pedersen, som likt många andra gått över till KAK Motorsport, har under vintern kämpat i Italien med bland annat WSK-serien Super Masters. Dess final gick samma helg som Klippan Cup. Medan de övriga Italien-fararna stannade nere på kontinenten, så stannade Oscar hemma. Det ångrar han nog inte, då han kom att dominera…
 Läs mer...

Småland i Microtoppen

av Claes Uddgren -

Smålänningarna dominerade i Microklassen. Kalmars Karl Engebladh och Lessebos Ludvig Fransson (från Hultsfred) dominerade och Karl grejade finalsegern före Ludvig med SMK Västerås William Palm trea.
 Läs mer...

Danskt i OK Junior

av Claes Uddgren -

Theo Wernersson i Westspeeds Racings kostym toppade tidskörningen, men under racen kunde inga röra dansken William Wulf, som vann båda heaten och den enda finalen.
 Läs mer...

Dubbel glädje för Maja

av Claes Uddgren -

Inte nog med att det blev tjejseger i Rotax Max, Maja Hallén-Fellenius spädde på med att ta hem den stora finalen i Rotax Junior också. Och det var ingen turseger, utan Maja låg i topp redan på tidskörningen.
 Läs mer...

Rekordfält i DD2D

av Claes Uddgren -

De senaste åren har DD2 fört en tynande tillvaro. Till i år bestämdes det att sänka åldern. I Rotax Euroserie finns två DD2-klasser. Här hemma blev det inte två, utan man bara sänkte ingångsåldern till 25 år och vips så anmälde sig hela 26 ekipage till öppningstävlingen i Klippan.
 Läs mer...

Kanonväder i Klippan!!!

av Claes Uddgren -

Klippanväder är ett känt begrepp. Det brukar inbegripa tjock vinterjacka, kanske långkalsonger och varm luva. Men cirka vart tionde år slår det fel på något sätt och då blir det plötsligt varmt istället. Redan till "Rotaxdagen" dvs lördagen, så hoppade tempen upp till 13 på eftermiddagen, men samma tid på söndagen visade mätaren på 19. Därmed var…
 Läs mer...

Dino bäste svensk i Sarno

av Claes Uddgren -

När den tredje deltävlingen (som egentligen var den andra) i WSK Super Masters avverkades på Sarnobanan deltog inte mindre än 17 svenskar i fyra klasser. KZ-klassen hade tappat en del förare, men andra förare hade tillkommit i de andra klasserna. Det gick nu inte så lysande ur svensk synpunkt och Dino Beganovics sjätteplats i OK Juniorfinalen blev…
 Läs mer...

Hannes bäst i Salbris

av Claes Uddgren -

Det kom sju svenska ekipage till Euroseriepremiären i X30 Challenge, som startade upp i franska Salbris. Trots en usel inledning blev det till slut Hannes Morin, som blev bäste svensk med åttonde plats i finalen för X30 Senior.
 Läs mer...

13 svenskar i Trofeo Margutti

av Claes Uddgren -

För en vecka sedan skulle WSK Super Masters ha kört sin andra deltävling på South Garda i Lonato. Det blev ingenting av med det, då ett snöoväder omkullkastade alla planer på racing. Den inställda tävlingen kommer istället att köras i Påskhelgen i Sarno. Men en vecka senare var snön borta i Lonato och Trofeo Margutti kunde köras på South Garda med…
 Läs mer...

Ingen svensk lycka i KZ 2

av Claes Uddgren -

Winter Cup på South Garda måtte älskas av KZ-åkare. Inte mindre än 94 förare dök upp till tidskörningen. Av dem var det hela sju svenskar. Det gick stundtals bra för flera av dem, men i sista finalen blev Benjamin Törnqvist-Persson bäst med en blygsam 20:e plats. Men vi hade även Emil Skärås (24:a) och Alexander Dahlberg (29:a) med i finalen.
 Läs mer...

Fredd bäst i Spanien

av Claes Uddgren -

Trots att han bröt i förfinalen, var det sporadiskt tävlande Fredd Eriksson, som blev bäste svensk när Winter Cup genomfördes i spanska Valencia. Tvärtom var det för Hannes Morin, som var bäst fram till sista finalen, där han tyvärr tvingades bryta med en motor som inte ville vara med längre.
 Läs mer...

Noah från 68:e till sjätte plats

av Claes Uddgren -

Hela 15 svenska ekipage hade rest ner till South Garda i Lonato för att delta i den italienska varianten av Winter Cup, som inte har någonting gemensamt med den spanska varianten i Valencia. Av de 15 var det Noah Milell, som fick det bästa resultatet, men det började illa med maskinkrångel under tidskörningen.
 Läs mer...

15 svenskar i WSK Super Masters

av Claes Uddgren -

Bara en vecka efter WSK:s Champions Cup avverkades på Adriabanan, sex mil från Venedig, blev det start för WSK:s fyra tävlingar långa serie Supermasters på samma bana. Det bästa finalresultatet noterades av göteborgaren Alexander Dahlberg, som tog sin Birel till sjätte plats i finalen för KZ 2. Noah Milell var visserligen tvåa i mål i ena…
 Läs mer...

Åtta svenskar i WSK Champions Cup

av Claes Uddgren -

Den 25-28 januari fanns åtta svenska förare på plats på Adriabanan i närheten av Venedig i fyra olika klasser för att kämpa om WSK Champions Cup. Nye Energy-föraren Emil Skärås såg länge ut som en vinnare i KZ 2, men i helgens sista race gick det mindre bra och slutade med en blygsam tiondeplats.
 Läs mer...

Hannes trea i Dubai

av Claes Uddgren -

Från vintern i Västerbotten till värmen i Dubai styrde familjen Morin med yngste sonen Hannes. Det gick över förväntan. Efter fight med 26 medtävlare styrde unge Hannes in på en mycket fin bronsplats. Tävlingen kördes 12 januari och var en av Mellanösterns mest meriterade tävlingar, kallad Dubai O-plate.
 Läs mer...

Viktor Gustafsson segrade i Italien

av Claes Uddgren -

När den två tävlingar korta WSK Final Cup-serien på Adria-banan drog igång 3-5 november så passade skåningen Viktor Gustafsson på att göra sitt livs lopp i OK Juniorfinalen, där han i regnet avancerade från 13:e rutan till första plats i mål. I övrigt fanns hela 14 svenska förare på plats, dock ingen i KZ 2!
 Läs mer...

Dino, William och Benji glänste i Industricupen

av Claes Uddgren -

När Industricupen i Lonato-South Garda kördes sista helgen i oktober, så drällde det av svenska deltagare. Tre av dem glänste. Det var Dino Beganovic i OK Junior, där han blev trea. Det var William Siverholm i Mini 60, där han blev fyra samt Benjamin Törnqvist-Persson, som blev femma i KZ 2.
 Läs mer...

Claes Uddgren är en av Sveriges mest välmeriterade motorsport journalister, men många år i branshen och har bevakat karting i flera decenier. Classe skriver för Radne Motors räkning denna kolumn, och han har helt fria händer på innehållet i artiklarna.