Gokarthandskar

30 produkter

Filter

Märke
Homologering
Pris

Visar 30 av 30 produkter

Gokarthandskar – Köpguide och Information

Godkännande/Reglemente

Handskar till karting och gokart omfattas inte av reglementet, du kan alltså använda precis vilka handskar du vill och alla handskar vi säljer är godkända för gokartträning och gokarttävling.
Sammanfattningsvis är Gokarthandskar en viktig utrustning för både nybörjare och erfarna gokartförare. De förbättrar din prestation, ökar din säkerhet och gör att du kan slappna av mer i händer och armar när du kör. Hos Radne erbjuder vi ett brett urval av högkvalitativa Gokarthandskar i olika storlekar och stilar.  Vi erbjuder alltid kostnadsfritt öppet köp och storleksbyte på utrustning. 

Ökad Greppstyrka

Gokarthandskar är utformade med grepp i åtanke, med en greppyta av slitstarkt silikon får du maximalt grepp om ratten vilket gör det enklare att styra gokarten mer exakt, det minskar också risken för kramp i underarmarna eftersom att du inte behöver hålla lika hårt i ratten i kurvorna.

Skydd och Komfort

Gokarthandskar är ofta så tunna som möjligt, för att ge dig bästa möjliga kontakt med styrningen av gokarten. De ger ett bra skydd mot skavsår och ger ett bra grepp, men ska du köra längre stunder / endurance så kan det vara en bra idé att använda racinghandskar / bilhandskar istället, då dessa är tjockare och ger dig mer isolering mot vibrationer.

Gokarthandskar är en viktig del av din gokartutrustning!

Ditt grepp om ratten är avgörande för att få en bra känsla i styrningen av karten – Utöver känslan kan ett dåligt grepp också orsaka armpump/kramp i underarmarna om du behöver hålla för hårt i gokartratten.

Viktiga skillnader mellan våra olika gokarthandskar från Sparco och Alpinestars:

Man kan dela in handskar till gokart och karting i två huvudgrupper – Handskar med invändiga sömmar & handskar med utvändiga sömmar.
Det vanligast förekommande både för gokarthandskar och handskar i allmänhet, är invändiga sömmar. Dessa handskar är enklare att tillverka och därför också billigare att köpa, men de kan upplevas som mindre bekväma och ge dig sämre kontakt med ratten i din Gokart.
Utvändiga sömmar används på dyrare racinghandskar och är även vanligt på finare skinnhandskar.
Genom att flytta sömmarna till utsidan av fingrarna i stället för insidan, så får du en mindre mängd tyg som viker/veckar sig in mot dina fingrar.  Detta är mer bekvämt och kan också ge dig bättre blodflöde i fingrarna.  
Våra mest populära gokarthandskar med invändiga sömmar (standard) är Sparco Rush. För utvändiga sömmar är Sparco Arrow och Sparco Record väldigt populära.

Passform / Storlek:

På varje gokarthandske / produkt på hemsidan så hittar du en storleksguide som ger en bra indikation på vilken storlek du ska välja. Gokarthandskarna ska sitta tight när de är nya, när du kört en timma eller två så kommer dem att forma sig efter dina fingrar och töja sig litet. Räkna med att handskarna blir runt ~½ storlek större när de har använts ett tag. Se till att du inte har för mycket löst tyg i handflatan när du kupar handen, det extra tyget kan annars lägga sig i mellan ratt och hand och försämra kontakten med gokarten.

Radne AB, Markörgatan 2, 138 44 Handen.

Organisationsnummer: 556289-7834

© 2022 Radne AB. All rights reserved.