Köpguide för Kartingoveraller – Hjälp att välja Gokartoverall

Köpguide för Kartingoveraller – Hjälp att välja Gokartoverall


Gokartoveraller är en viktig skyddsutrustning som du alltid bör använda oavsett om du tävlar i karting eller åker hyrkart för skojs skull. 

Om du tränar/tävlar i gokart så behöver du en godkänd overall som är homologerad av CIK-FIA. 

Dessa kartoveraller är testade av motorsportsförbudet FIA och är därmed godkända för all typ av tävling / träning inom Gokart. 

I vårt sortiment är alla modeller godkända bortsett från Sparco Rookie overall.  Sparco Rookie bör endast användas till Hyrkart och liknande. 

Alla våra andra gokartoveraller har rätt klassning och går att använda till alla slags gokarttävlingar och träningar. 

Säkerhetsklassningen heter CIK-FIA LEVEL 2 fungerar för allt från klubbtävlingar till VM i Karting. 


Det finns olika prisklasser på Gokartoverallerna men de har alla samma säkerhetsklassning och homologering, de största skillnaderna hittar du i vikt, material och utformning. 

Kartingoverallerna i de högre prisklasserna har ofta lägre vikt om runt 1000g, vilket är ca 500g mindre än en billigare gokartoverall. De har också lite mjukare/mer följsamt tyg och lite fler strechpaneler - de är helt enkelt lite mer bekväma att använda. 

Storlek: 

Inne på alla produkter / overaller hittar du en storleksguide som du kan utgå ifrån. Ofta är det bra att ta en storlek ur det större spannet för din vikt, eftersom en lite större overall ger dig bättre rörlighet.  Detta minimerar risken för att det stramar kring armarna när du styr och det gör det också enklare att komma i och ur din gokart. 

Vi erbjuder kostnadsfritt storleksbyte på våra overaller så du kan känna dig trygg med att du kommer hitta rätt storlek för dig. 

Alla gokartoveraller från Sparco levereras med en snygg väska för förvaring/transport. 

Overallerna bör tvättas i kallt vatten på handtvättsprogrammet. 


Radne AB, Markörgatan 2, 138 44 Handen.

Organisationsnummer: 556289-7834

© 2022 Radne AB. All rights reserved.

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Mer info