Revbensskydd & Nackskydd

43 produkter

Filter

Märke
Pris

Visar 40 av 43 produkter

Revbensskydd, Nackskydd & annan skyddsutrustning för Karting och Gokart

Personlig skyddsutrustning är en viktig del av all motorsport, kanske framför allt viktigt inom karting och Gokart där du sitter väldigt oskyddad i en hård stol. 

Ditt viktigaste gokartskydd är såklart din gokarthjälm men på en stark andraplats hittar du ditt gokart Revbensskydd. 

När du tävlar i karting och gokart sitter du i en väldigt tajt stol utan stoppning, att sitta så tajt som möjligt är viktigt få att få rätt känsla och feedback från karten, men det kan lätt bli blåmärken och skador på din överkropp av gokartstolen. 

Ett revbensskydd skyddar dig framförallt när olyckan inträffar, men det ger också ett bra stöd och skydd under normal körning. 

Ett bra revbensskydd kännetecknas av att det sitter bra (följer din kroppsform) och inte stör körningen. 

Det mest populära revbensskyddet är enligt vår erfarenhet Tillett P1, detta skydd används av många som tävlar på hög nivå och är uppskattat för sin smala/nätta utformning. 

Andra populära tillverkare av revbensskydd är Sparco, Alpinestars & Bengio. 

Deltager du i Internationella tävlingar så behöver du ett revbensskydd som är godkänt enligt FIA 8870-2018. Dessa skydd har en extra bröstplatta som skyddar bröstkorgen och inte endast revbenen. 

Detta skydd kan du använda i alla klasser/tävlingar och vi rekommenderar det till alla som prioriterar säkerheten högt. 

Revbensskyddet ska sitta så nära kroppen som möjligt och används därför under din gokartoverall. 

Ett annat populärt och viktigt skydd för gokart är Nackskydd som placeras runt din hals, mellan hjälm och axelparti.  Nackskyddet minskar den rörelsemöjlighet du har i nacken, och minskar därför risken för nackskador vid olyckor. 

Nackskydd till karting kan delas in i två grupper:  Hårda nackskydd och mjuka nackskydd. 

De mjuka nackskydden tillverkas i ett hårdare skum som är överdraget med tyg. 

Dessa mjuka skydd är ofta lite billigare och kan även vara bekvämare. De har dock inget stabiliserande parti ner mot ryggen, vilket de hårda skydden har. Detta gör att vissa förare upplever att de mjuka skydden sitter sämre, och rör sig mer under körning. 

Ett hårt nackskydd ger dig alltid bäst säkerhet.  Våra mest populära tillverkare av nackskydd till gokart är Bengio, Tillett och Alpinestars. 


Radne AB, Markörgatan 2, 138 44 Handen.

Organisationsnummer: 556289-7834

© 2022 Radne AB. All rights reserved.