Friktionskoppling set Rotax DD2

Rotax

Friktionskoppling set Rotax DD2

7530

1 582 :-

I lager

Snabba leveranser

Fria storleksbyten

Betala med Klarna eller Kort

Produktbeskrivning

Friktionskopplingen är en länk mellan motorn och bakaxeln och det är den som är själva kraftöverföringen. Den är konstruerad som ett skydd för motorn så att den ska kunna slira om det blir stopp.  

Kittet är komplett med friktionsringar, skruvar och muttrar


Så här monterar du friktionskopplingen på bakaxeln på Rotax Max DD2

Därför att är det viktigt att skruvarna spänns med rätt moment för att fungera rätt.

Friktionskopplingen har 4 st plastbussningar som ligger mellan friktionskopplingen och bakaxeln.

Så här monterar du den:

Trä på klämman (#1) , brickan (#2)  och friktionskopplingen till mitten på bakaxeln. Kontrollera sen så att det inte finns några märken eller grader som sticker upp där friktionskopplingen ska sitta så att ytan är ren, plan och fin.

Skjut sedan brickan, klämringen och friktionskopplingen över motorns hålaxel som sticker it med en stor sexkantmutter liknande form.

Spänn sedan de 6 insexskruvarna på friktionskopplingen med en momentnyckel till 8 Nm. Har du inte tillgång till en momentnyckel så kan du använda ett enhandsgrepp på en t-nyckel och spänna ”lagom” om du är en erfaren mekaniker.

Spänner du friktionskopplingen för löst så kommer det kännas som att motorn slirar på kopplingen ut ur kurvorna, och andra sidan om du spänner den för hårt så finns det risk att den går sönder. Kontrollera noga att muttern på baksidan är i rätt läge i sitt sexkants fattning i friktionskoppligen INNAN du börjar dra åt skruven.

Specifikationer

Radne AB, Markörgatan 2, 138 44 Handen.

Organisationsnummer: 556289-7834

© 2022 Radne AB. All rights reserved.