Köpguide för Rotax DD2 gokart – Så här hittar du rätt kart för dig

Tryggt köp

En kart med en Rotax DD2 motor är ett tryggt köp. Rotax är en av världens största tillverkare av motorer. Rotax tillverkar motorer till Ski-Doo, Lynx, Sea-Doo, Can-Am, BMW mfl.

Rotax är den enda kartingmotortillverkaren som har fabriksgaranti på sina tävlingsmotorer. Det är unikt i branschen och talar då lite för sin driftsäkerhet och tillverkningskvalitet.


Hur komplett är en kart?

En kart hos Radne köper du alltid fullt komplett körklar. Vi har provstartat och trimmat in detaljer så att din start ska bli så enkel som möjligt.

Det finns ganska få tillbehör dom du direkt behöver utan en kart från Radne är oftast fullt utrustad med rätt detaljer.


Vad behöver man mer?

När du köpt din första CRG Rotax DD2 kart så behöver du även lite tillbehör för att göra din dag på banan enklare.

Mekvagn

Du behöver en mekvagn där finns det olika modeller att välja på som tex en som du kan ställa upp karten på vagnen utan hjälp av nån annan. Vi har vagnar från olika tillverkare som klarar det, men den mest kända i det segmetet är mekvagnen från Stone.

Utväxlingar

Din DD2 kart är två växlad så redan original så fungerar din kart ganska bra på många banor. Från fabrik så är Rotax DD2 motorn utrustad med en sk 35 utväxling. Det är alltså antal kuggar på det främre drevet i växellådan. Tillsammans ska dessa kuggar bli 97 kuggar så om du har 35 på det främre så behöver du 62 på den sekundära.

35 är för snabba banor, och sen för de flesta banor är 34 en bra utväxling.  För regnkörning rekommenderar vi 32 utväxling.

Här hittar du utväxlingar för Rotax DD2, du behöver både en kopplingstrumma och en sekundär växel.

https://www.radne.se/karting/motordelar-kringutrustning/rotax-max-125-dd2/koppling/kopplingstrumma-primardrev-rotax-dd2-32

https://www.radne.se/karting/motordelar-kringutrustning/rotax-max-125-junior-senior/rotax-clutch/sekundar-vaxel-dd2-rotax

Verktyg

Det finns många verktyg som man kan köpa till en kart, oftast klarar man sig en stund på vanliga verktyg. Men sen när man väl börjar mecka så vill man rätt verktyg.  Här finns en komplett köpguide på verktyg som du behöver som en professionell kartmeck.

Utrustning

Du behöver en godkänd personlig utrustning för att få köra på de svenska banorna. Vi har här satt ihop en köpguide för den personligautrustningen med lite tips som gör att du hittar rätt på en gång.

Vilket chassimärke ska man välja?

I karting finns det väldigt många varumärken för kartar, och rätt många märken är lika varandra då det är bara dekalkitet som skiljer. CRG är en av det största och äldsta i branschen. Det är tillverkade i norra Italien i byn Desenzano.

Däck

Däcken på en kart är en förbrukningsvara och för de flesta som kör utan att tävla så räcker dom länge, du kan köra en gång i veckan i par månader. När du väl vill börja tävla lite så ställer det högre krav på prestanda och normalt förbrukar man ett set däck vid varje tävlingstillfälle, sen använder man de slicks däcken att träna på inför nästa tävling.

Rotax har ett eget däckmärken som heter Mojo som är ett tysktillverkat däck med mycket hög kvalitet.  Gummiblandningen som är för DD2 klassen heter D5 och är ett däck som har både lång livslängd och bra prestanda.

Regnkörning

Om du vill kunna köra din kart i blöta förhållanden behöver du regndäck. Mojo har ett regndäck framtaget speciellt för Rotax Max serien. Regndäcken ger ett betydligt bättre fästa i regn och är ett måste.

Till regndäcken behöver du speciella fälgar eftersom bakdäcken på en Rotax DD2 kart är smalare än de bakdäck som man använder till slicksen.

Service

Både kart och motor behöver regelbunden översyn av bultar och slitagedelar. Om man gör den kontrollen regelbundet så är det relativt bekymmersfritt ägande.

Motorns om är en högvarvig 2-takts motor behöver service med intervaller på mellan 20-50 timmar beroende på ambitionsnivå mm. Vi brukar rekommendera att man byter kolv efter ca 20-25 timmar och sen göra en större service vid 40-50 timmar då man byter vevstake mm.

Service kan vi göra i vår verkstad som har stort kunnande och passion. Eller så konktar du nåt av de Auktoriserade Rotax Servicecenter som finns runt om i sverige. Du hittar en komplett lista här för Rotax Auktoriserade Servicecenter. https://rotaxmaxchallenge.se/ServiceCenter.aspx

Några bra länkar:

Radne AB, Markörgatan 2, 138 44 Handen.

Organisationsnummer: 556289-7834

© 2022 Radne AB. All rights reserved.

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Mer info