Folkracestol

När man skall skaffa sig en folkracestol till folkracebilen är det viktigt att den är anpassad efter personliga egenskaper. Olika stolar passar olika längd och bredd på föraren. Utföranden i stålrör eller glasfiber är vanligast och det skall finnas uttag för 6-punktsbälte och HANS- kompatibel med hög rygg. Man skall kolla upp vilken längd och vikt som stolen kan härbärgera, exempelvis max längd och vikt. En stol som är avpassad för maximalt 90 kilo bör inte installeras för en person på 100 kilo eller mer. Ibland kan stolarna vara angivna i medium, large och X- large.

En bra beskrivning hos en sajt som säljer stolar bör innehålla måttspecifikationer på alla bredder i olika höjd över ryggen och baken så att man kan avgöra hur väl den kan anpassas med svank-kuddar.


Sälj inte din folkracestol med bilen

Eftersom stolen inte säljs ihop med bilen efter avslutad folkracetävling så kan man anpassa komforten efter plånboken. En riktig professionell folkracestol kostar som flera månadslöner men riktigt så lyxig behöver inte nybörjarstolen vara. Kan man hittat en begagnad stol som passar hyfsat så är mycket vunnet om man efter att ha testat en tävling vill lägga av. Men det är sällsynt, de flesta blir väldigt bitna och tillbringar stor del av sin fritid att trimma ihop en vettig kärra.

Vilka bilar man kan använda i tävling avgörs på priset den är värd. Eftersom den måste säljas om någon bjuder maxpriset 6 500 kronor är det knappast idé att göra en dyrare bil till folkracebil. De flesta folkracebilar brukar knappast se ut som pärlor utvändigt, vikten ligger i framförandets trimning.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.