Kontorsstol racing

En racingstol är som en kontorsstol racing. Men, likheter finns. Båda stolarna används på en arbetsplats och bör därför vara så ergonomiskt utformad som möjligt är. En dålig stol ger onda ryggar, ben och axlar. Dålig körställning eller dålig sittställning på kontor är lika illa. Och den som vant sig vid en sittriktig stol i racingbilen kan få samma sköna känsla när man sitter hemma och betalar räkningar etcetera.

Ergonomi

De flesta använder en stor del av sin tid till sittande, vid dator eller annat pappersarbete. Det gäller även förare inom racing och annan motorsport. Särskilt dessa, och även yrkeschaufförer, vet hur viktigt det är med en ergonomisk sittställning och en bra kontorsstol likaväl som den i bilen. Sitter man illa kan detta resultera i en del kroppsskador som smärtor i rygg, gamnacke, stela axlar, musarm och ont i huvudet. Den ena kroppsvärken leder till nästa och snart värker hela kroppen. Man får svårt att somna på natten och känner sig ledbruten på morgonen. En stor del i detta beror på hur man sitter men även motion och rörelse mellan varven.

Sitta rätt i Kontorsstol racing

Motverkan för att undvika muskel- och huvudvärk är bättre hållning där man sitter, och att röra på sig mellan varven. Sitter man för länge så är risken stor att man får ont. Upp och hoppa med jämna mellanrum är bästa rådet. Racingförare sysslar faktiskt med idrott, vilket man kanske inte riktigt tänker på alla gånger. Alla idrottare mår bra av vanlig motion och kanske lite gymnastik. Detta gäller såväl vid träning, tävling och hemmavid. Mjuka upp musklerna så fort tillfälle ges. Och hur sitter man då i racingbilen, jo lite bakåtlutad. Detta är även bästa ställning i en kontorsstol racing - modell.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.