Rallysport overall

Godkända rallysport overaller behöver inte kosta så väldigt mycket. De stora kända tillverkarna tar ut ganska mycket även för en 2 - lagers overall. Men om man inte har så stora krav kan en overall från en mindre firma kanske duga. Här kan vi finna en rallysport overall 2 - lagers i blått och svart, eller rött och svart samt grått och svart. Storlekarna är från 46 till 66 samt oversize 68 och 70. Dräkten är brandskyddad med proban, som är ett gängse medel för textilier inom motorsport. FIA- godkänd enligt EN533 Index 3. Med denna kvalité är priset på 1 450 kronor som en skänk från ovan. Tävlingsoverallen är gångbar för rally, racing och folkrace.

Ju säkrare desto dyrare

Om vi tittar på 3 - lagers rallysport overaller: I prisklassen under 4 000 kronor hittar vi bland annat en Overall ML- B200. Den är fyrfärgad med svart som dominerande färg. Den har ärmar i grått och svart samt rött i vissa mindre partier, vilket gör dräkten tämligen tilltalande. FIA- godkännande är 8856-2000. Den har rutformade sömmar och har stretch i fästet till ärmarna samt på ryggen, vilket gör den till en skönt passande overall i rätt storlek. Storlekarna är S, M, L och XL till priset 3 495 kronor. För XXL och XXXL tillkommer 250 kronor och för 4X blir det 500 kronor extra.

Godkänd av Svenska Bilsportförbundet SBF

Ett annat exempel är en SBF-godkänd rallysport overall som ligger i lågprisskiktet. Det är en 2-lagers flamsäker overall. Den har Nomex stretchtyg kring ärmarna samt smidigt och mjukt innertyg tillverkat av bomull och proban, vilket skall ge bästa möjliga komfort. Overallen är märkt med godkännandet EN533 index 3 i nacken. Storlekar från Small till 7XL, pris 1 895 kronor.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.