Sparco Evo

När man ändå är igång med bilstolar till rallyförare kan man lika gärna göra stolar av god kvalité i standardklass. Så tycks Sparco ha resonerat för de har ett brett spektrum av bilstolar för den lite mer kräsne bilisten som inte nöjer sig med den oftast torftiga stolen som medföljer bilmodellen. För att Sparco bilstolar skall kunna återfinnas i bilar på vägarna krävs att de är mer av supermodeller än vanliga svensson-bilar. Exempelvis Lotus, Lamborghini, Ferrari, Bugatti, Bentley och Alfa Romeo har Sparco bilstolar i sina modeller.

Sortimentet av Sparco bilstol består av:

  • SPX: Är handgjorda på Sparcos fabrik i Turin, Italien. Materialet är kolfiber i skalet och i den klassen är SPX den första fällbara modellen som uppfyller kraven för OEM (Original Equipment Manufacturer). Innebörden är att stolens detaljer och kvalité i den klassen inte saluförs eller tillverkas av någon konkurrent. Men det innebär även att SPX är den dyraste av Sparcos street-modeller och kostar omkring 30 000 kronor.
  • R600: Denna modell finns bland annat i svart italienskt läder till en kostnad av cirka 8 000 - 9 000 per stol.
  • Fighter: En modell som kommer närmast tävlingsstolarna kostar cirka 6 000 kronor.
  • Chrono Road: En elegant stol framtagen i första hand för Lamborghini. Kostar under 5 000 kronor.
  • F200: En populär prisvärd stol i rött, blått eller svart för under 4 000 kronor.
  • R100: Har sköna sidostöd och är i stålrör. Sparcos billigaste standardstol för cirka 3 000 kronor.

Italienska Sparco

Har servat rally och bilbranschen med tillbehör sedan 1977. Efter 40 år i branschen tillhör man de mest ledande och utvecklande företagen som jobbar med komfort, prestanda och inte minst säkerhet. Dess produkter innebär kvalité till bra priser och varorna är åtråvärda av både racingförare, rallyförare och vanliga bilförare.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.