Stol för folkrace

Den vanliga standardstolen som sitter i bilen får man inte köra folkrace med, det krävs godkänd folkrace stol och helst 5- eller 6-punktsbälte. Enbart stolen kostar från omkring 1 500 kronor och uppåt. Stolen skall vara godkänd av FIA Fédération Internationale de l'Automobile. De flesta företagen som tillverkar stolar för folkrace ligger i Tyskland och Italien. OMT, Sparco, Turn One, Alplinestars och HTE-R är några exempel. Stolen är viktig ur för körställningen och skall passa föraren väl. Det finns olika storlekar för längd och bredd som skall stämma samt uttag för bälte. Stolarna finns i kolfiber, glasfiber och stålrörsstol i huvudsak. Den sistnämnda är billigast och kolfiber är dyrast. I det materialet kan en stol kosta många tiotusentals kronor.

Exempel på stol förfolkrace

Ett företag som Mirco håller ganska moderata priser på sina folkrace stolar. De ligger mellan 2 995 kronor och upp till en tusenlapp till. Fästen tillkommer sedan. De billigaste framgår inte material på men de dyrare är av glasfiber. Konstläder är klädseln men om löstagbara kuddar medföljer framgår inte det heller. Detta är ett exempel på bristfällig information när det gäller stolar. Man vill naturligtvis få fullständig info om en pryl som kostar en hel del, oavsett om det är klassas som billigt i den genren.

Tävla i folkrace

Men med en bra stol för folkrace, godkänd personlig utrustning och en billig bil kan alla från 15 år och uppåt delta i folkrace. Det finns omkring 130 banor i landet och på dessa kör man cirka 450 tävlingar årligen. Trimma bilen, sätt in en hyfsad folkrace stol och på med overallen - och bara kör!

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.