Skor Bilracing

41 produkter

Filter

Märke
Pris

Visar 40 av 41 produkter

Hitta dina nya Sparco Racing skor till racing folkrace och rally i vårt stora sortiment av racingskor från Sparco & Alpinestars

Alla skor på i denna kategori är FIA-godkända skor och är därmed flamsäkra / brandsäkra skor. 

De har också alla samma godkännande, FIA 8856-2018 FIA 8856-2000 and SFI 3.3/5. Vilket är kravet i de allra flesta bilsporter.  Letar du efter skor till folkrace eller rallyskor och racingskor kan du tryggt välja vad du vill bland alla Sparcoskor i denna kategori. 

Nästan alla skor från Sparco använder samma sula: Den är väldigt tunn och platt för att ge dig en bra kontakt med pedalerna. Hälpartiet är extra rundat och förstärkt, det ger en stabilare och skönare ”botten” för foten att vila på i bilen, och gör det enkelt att dosera gas och broms genom att vinkla foten. 

De största skillnaderna mellan skorna hittar du i material ( Mocka / Läder ) och Snörning ( Kardborre / Skosnöre ) 

Alla skor har den senaste FIA-klassningen / FIA-godkännandet och fungerar till allt från folkrace till bandagar, men det kan vara smart att välja sko utefter din sport: 

Om du kör en bilsport med inslag av off-road, och letar efter skor till exempel rally crosskart eller folkrace så bör du välja en sko tillverkad i läder snarare än mocka, eftersom det är enklare att torka av / rengöra läderskorna. 

Håller du dig 100% på asfalt så är materialet inte jätteviktigt för din skovård.  Sparco Slalom är tillverkade i ett konstgjort mocka-material, alla andra skor inklusive Sparco Slalom+ (plus) tillverkas i äkta läder/mocka. 

Behöver du spara så mycket vikt som möjligt i din racebil så rekommenderar vi skorna Sparco X-light och X-light+, dessa skor väger mindre än hälften av de andra modellerna.  De är dock väldigt tunna och känsliga, rekommenderas inte som folkraceskor eller rallyskor. 

Skostorlek racingskor: 

Generellt sett kan du välja samma storlek i Sparco skor som i dina vanliga vardagsskor, eventuellt ska du ha en storlek mindre än normalt eftersom att du vill att dina racingskor sitter så hårt som möjligt på fötterna. 

Har du väldigt breda fötter, och ibland får problem med att skor klämmer på sidorna av foten så kan du dock överväga att ta en storlek större.  Alla Sparcoskor töjer vid användning och kommer inom 1-2 timmar att bli ”motsvarande en halv till en storlek större”, framförallt blir de lite bredare över tårna. 

Vi erbjuder kostnadsfritt storleksbyte för alla våra Sparcoskor och om du vill ha hjälp att hitta rätt modell eller storlek kan du alltid ringa / maila in till oss så hjälper vi dig! 


Radne AB, Markörgatan 2, 138 44 Handen.

Organisationsnummer: 556289-7834

© 2022 Radne AB. All rights reserved.