or

Folkraceutrustning

Att köra folkrace kräver en hel del folkraceutrustning och säkerhetsutrustning.  En egen förarutrustning med kläder som är brandsäkra och fia-godkända är en bra investering i din egen säkerhet.

Racingutrustningen skall skydda vid olyckor så kraven som ställs är höga, bland annat skall den vara flamsäker. För tävlingar bör overallen vara heltäckande med CE-godkända skydd samt rejäla handskar och skor. Till detta kommer skor med höga skaft (helst racingskor), handskar, stödkrage och hjälm naturligtvis. En folkraceoverall som är godkänd enligt tävlingsregler finns i utföranden från omkring två  till tiotusen kronor.

Den uppräknade folkraceutrustningen är standardkrav för folkracetävlingar men en del annat kan vara bra som komplement:

Balaclava och underställ, ger ett extra brandskydd och hjälper till att hålla hjälm och overall fräsch under längre tid.

Visir till hjälmen

Andra saker man bör tänka på är hjälmens vikt, försök hålla dig under 1600g

Håll färgen

Visst finns det folkraceoveraller till låga priser men tänk på säkerheten. Färgen på overallen skall man trivas med även den. Gillar man inte skrikiga färger så kör man inte bra i en sådan klädsel. Folkraceoverallen är en del av dig själv som förare i förlängningen. Trivs man med bilen, folkraceutrustningen och kläderna så kör man bättre.

Radne AB, Markörgatan 2, 138 44 Handen.

Organisationsnummer: 556289-7834

© 2022 Radne AB. All rights reserved.

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Mer info