SIM RACING

Sim-racing, även kallat Simulator Racing är ett roligt och prisvärt komplement till banracing och en bra metod att hålla igång under lågsäsongen. 

Med en professionell racingsimulator kan du idag komma väldigt nära känslan av en riktig racingupplevelse men till ett betydligt lägre pris. 

När du ska sätta ihop din simulator rig / racing rig så bör du först fundera på vilka bilsporter du vill fokusera på.  Ratt och pedaler går ofta att modifiera genom att byta ut själva ratten, men riggen är fast och anpassad för olika sporter redan från början. 

I vårt sortiment har vi simulatorer för Karting/Gokart, Formel 1 / F1 / GP Racing samt GT-racing eller rally och drifting. 

Om du vill testa lite olika sporter med din racingsimulator så rekommenderar vi en Sparco Cockpit Evolve 3.0 som grund i simulatorn, denna är främst gjord för GT-racing och offroad-racing med en relativt upprätt förarposition, men kan med lite anpassning fungera bra även för formelbilsracing och andra racing grenar.

Steg två är att välja förarstol till din simulator.  Här handlar det mycket om dina personliga preferenser.  Stolarna finns i två olika storlekar: Standard och Large. Upp till ca 85kg/185cm passar du bra i en standardstol, är du större än så bör du välja en Large modell som t.ex Sparco EVO II / L  eller Sparco Sprint L. 

Att välja ratt är det svåraste men kanske också det roligaste i sim racing setup. 

Alla simulatorrattar och pedaler i vårt sortiment tillverkas av Moza, men alla våra simulatorer / sim-riggar fungerar perfekt med alla möjliga tillverkare av simulatorrattar. 

Vi på Radne har valt att samarbeta med Moza Racing då vi anser att Moza erbjuder väldigt mycket funktioner till en vettig peng - det är helt enkelt väldigt prisvärda rattar av bra kvalitet. 

Alla rattbaser i Mozas sortiment är av typen Direct Drive (Förkortas; DD). 

Detta innebär att ratten monteras direkt på utgående axel på elmotorn som sköter rotationen, du har ingen form av vajrar stag eller växellåda mellan dina händer och feedback-motorn. 

Detta eliminerar all form av glapp och gör att känslan blir betydligt mer rapp och distinkt.  Dessutom blir ratten mer finkänslig och kan leverera en mer detaljerad feedback. 

Din feedbackstyrka mäts i Nm / Newtonmeter, jag skulle starkt rekommendera att du köper en rattbas med minst 7nm styrka. I Mozas sortiment blir detta rattbasen R9 V2, med 9nm styrka. 

Moza har även en enklare modell som heter R5 och den rattbasen har direct drive men endast 5nm styrka, 5nm kan räcka till start för att testa konceptet simracing, men du kommer att vilja uppdatera den relativt snabbt.  En bas runt 9-10nm håller dig nöjd under lång tid, ofta för alltid.  Vill du ha det värsta från start går du på Moza R21 som har 21nm, men en varning för att denna är STARK – förberedd dig på svett och träningsvärk. 

Utöver Moza kan vi också rekommendera rattbaser från Fanatec, Simcube, Asetek. 

Spel att fokusera på för en simulatorupplevelse är iRacing, Assetto Corsa & Automobilista, och för mer utav en arkadupplevelse kan du välja Grand Turismo 7 eller Project Cars 2


Radne AB, Markörgatan 2, 138 44 Handen.

Organisationsnummer: 556289-7834

© 2022 Radne AB. All rights reserved.

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Mer info