or

Sparco är ett italienskt företag inom bilbranschen och då främst inom området delar och tillbehör. Företaget har nu funnits i 40 år och är en av de ledande inom branschen. Man förser olika tävlingsbilar och tävlingsförare med utrustning som stolar, bälten, hjälmar och kläder bara för att nämna något ur deras sortiment. Sparcos främsta kännemärke är dock Sparco rallystolar och redan 1983 vann man erkännande då Nelson Piquet vann F1 i en stol från Sparco. Samtidigt började man parallellt med tävlingsmarknaden inrikta sig på bilfantasterna för att ge dem utrustning som kunde förvandla deras bilar till något speciellt. Vid sidan av Sparco rallystolar är det föraroveraller i ergonomiskt utförande som är en stor produkt. 2012 presenterades Ergo, en dräkt som var revolutionerande för branschen. Även rattar är en framträdande produkt av vilka Sparco saluför omkring två dussin fördelade mellan rally och standardbilsmodeller.


Sparco rallystolar


Finns i flera olika utförande och modeller.

Ergo, som består av ett lätt men ändå styvt skal. Anatomiskt utformad med halkfria kuddar.

Circuit, särskilt utformad för racingbanor. Ultralätt och stötdämpande (även Circuit II)

Pro-ADV TS, särskilt utformad för mindre förarhytter, för att kunna byggas på vid behov

Pro 2000, kombinerar komfort och ergonomi med säkerhet och prestation. Tillverkad i glasfiberkomposit (även Pro 2000 II)

Rev, utvecklad för förare med mindre kroppsstorlek.

Grid, med särskilda sidostöd (även Grid II)

Modellerna Evo och Sprint beskrivs i egna artiklar. Samtliga Sparcos stolar är FIA- godkända.


Sparco Street


Bilstolar, och inte bara rallystolar, är som sagt Sparcos stora specialitet. Många biltillverkare anlitar Sparco för att förse sina modeller med högsta kvalité. Företaget levererar bland annat till dessa superbilar:


Alfa Romeo

AMG (dotterbolag till Mercedes-Benz)

Aston Martin

Radne AB, Markörgatan 2, 138 44 Handen.

Organisationsnummer: 556289-7834

© 2022 Radne AB. All rights reserved.

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Mer info