Italienska Sparco under 40 år

Sparco är ett av de mest kända märkena inom bilsport. De tillhandahåller en mängd olika tillbehör. Praktiskt taget allt som behövs för att köra rally, racing eller folkrace med mera. Man kan utrusta bilen in och utvändigt och föraren har allt vad denne kan önska sig av utrustning. Dess första stora framgång var i början av 80 - talet då F1- föraren Nelson Piquet vann, han körde då i en Sparco stol. Och det är kanske främst förarstolarna som gjort företaget framgångsrikt. I Sverige har i stort sett alla återförsäljare av produkter för bilsport stolar, rattar, hjälmar och annat från Sparco i sitt sortiment. Overaller för förare är en annan stor produkt och till denna kommer andra detaljer som balaclava, handskar och skor etcetera.Stolar för rally och racing från Italienska Sparco under 40 årSparco stol saluförs i olika modeller och utförande. Evo är en av de mest sålda Sparco stolen jämte Sprint. Denna modell finns i fyra olika utföranden.Grundmodellen ligger i storleksklassen medium. Måtten är 52 cm bred, 46 cm bred i maghöjd och 61 cm vid skuldrorna. Höjden är totalt 89 cm och vikten är drygt 6 kilo.
Evo 2 är även den i klassen medium, lite andra modifieringar än grundmodellen. För den lite längre föraren. Den har en vikt på knappa 8 kilo. Finns även i en specialbyggd version för den amerikanska marknaden främst.
Evo 3 är en stol för den välväxte föraren. Storleken är extra large med bredare säte på 57 cm, och vikten är knappa 7 kilo.
Sprint är nog den mest populära av Sparcos stolar. Alla tecken visar medel på alla områden i både mått och övrigt utformande. Men att den håller hög säkerhet råder inget tvivel om. Höjden är 86 cm, upp till skuldrorna är måttet 55 cm, sätets djup är 52 cm och bredden i skulderhöjd är 52 cm.

Övriga modeller:

Ergo
Circuit, även Circuit II
Pro-ADV TS, för små kabiner
Pro 2000, kanske den mest komfortabla stolen från Sparco. Materialet är glasfiberkomposit, finns även som modellen Pro 2000 II
Rev, för småvuxna förare
Grid och Grid II

Radne AB, Markörgatan 2, 138 44 Handen.

Organisationsnummer: 556289-7834

© 2022 Radne AB. All rights reserved.

Hej, vi använder cookies för att denna sajt skall fungera bättre för dig.

Mer info