Tvättråd för din rally, racing och karting overall

Tvättråd för Sparco Rally & Racing overall

Om din overall är en flamsäker Nomex overall från Sparco så rekommenderar Sparco att du lämnar in den på kemtvätt för att bevara flamskyddsegenskaperna samt behålla lystret i tyget som gör att den ser snygg ut. Din Sparco overall ska behandlas på samma sätt som din söndagskostym.

Mellan racen så se till och ta av dig overallen och häng den så att den får torka ordentligt. Tänk också på att inte få olja och fläckar på den.

Om du tvättar den hemma i tvättmaskinen så ska den tvättas med insidan ut på fintvättsprogrammet i kallt vatten. Använd en tvättpåse så att den inte overallen förstörs av tvättmaskinen. Sätt hop kardborrebanden så att dom inte förstör det känsliga Nomextyget. Häng upp den för att torka.

Tvättråd för Sparco Kartingoverall

En kartingoverall behöver man tvätta oftare än vad man behöver tvätta en racingoverall så därför är det viktigt att följa de här tvättinstruktionerna så håller din overall och är snygg längre tid.

Ett tips är att behandla overallen med Nikwax som är en typ av impregnering som skyddar overallen effektivt både mot smuts och väta.

Vi rekommenderar att du kemtvättar din overall för bästa resultat. Men du kan även tvätta den hemma i vanlig tvättmaskin.

Tvätta overallen ut och in, se till att dragkedjor och kardborreband är stängda så att dom inte förstör overallen när den far runt. Tvätta den i fintvätt i kallt vatten (upp till 30 grader).  För att få bort fläckar så kan du behandla fläckarna med Vanish eller liknande direkt på fläcken.

Häng den ut och in för att torka på en galge.

Var rädd om din utrustning så håller den sig fräsch längre.

Radne AB, Markörgatan 2, 138 44 Handen.

Organisationsnummer: 556289-7834

© 2022 Radne AB. All rights reserved.