Radnes kartingblogg

Claes Uddgren är en av Sveriges mest välmeriterade motorsport journalister, men många år i branshen och har bevakat karting i flera decenier. Classe skriver för Radne Motors räkning denna kolumn, och han har helt fria händer på innehållet i artiklarna.

Svenska och Internationella kartingnyheter från Radne

September 2020

Claes Uddgren

Kenneths lördag och Max söndag

DD 2-klassen hade krympt till mer normala mått när finalomgångarna körde på mestadels blött underlag på Glimminge Motorstadion öster om Uddevalla. Kenneth Hildebrand sopade hem allting under lördagstävlingen och blev även seriesegrare med en biljett till Portugal som resultat. Under söndagen gjorde Max Lindén om bravaden, men det är ändå Felix Sandin, som får följa med Kenneth till Världsfinalen.

Claes Uddgren

Wille ville mest

Från att tidigare nästan ha varit osynlig i år klev Wilgot Edqvist från Spånga fram och sopade hem fem finaler av sex möjliga vid Rotax Max Challenge två dagar långa avslutning i Uddevalla. De fem segrarna skedde på regndäck, så enda "missen" (han blev tvåa) kom i det enda racet på slicks under söndagseftermiddagen. Det var emellertid Rasmus Fridell och Felix Jansson, som ordnade varsin biljett till Världsfinalen i Portugal, som för övrigt blivit

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.