Radnes kartingblogg

Claes Uddgren är en av Sveriges mest välmeriterade motorsport journalister, men många år i branshen och har bevakat karting i flera decenier. Classe skriver för Radne Motors räkning denna kolumn, och han har helt fria händer på innehållet i artiklarna.

Svenska och Internationella kartingnyheter från Radne

Oktober 2021

Claes Uddgren

"Svenska" Världsfinalen för IAME körd.

Något förbryllande (för mig i alla fall) så finns det i år två Världsfinaler för IAME. Överhuvudet RGMMC har sedan länge utlyst Världsfinalen till Portimao i Portugal i november, men de svenska seriesegrarna har redan kört en annan Världsfinal på Adriabanan i norra Italien 20-23 oktober. Detta var helt enligt planerna, enligt Maptun, som ansvarar för den svenska serien. IWF21 ska emellertid utläsas International Warriors Final.

Claes Uddgren

Norton fyra i VM-genrep

Helgen före VM för OK och OK Junior på Campillosbanan i södra Spanien kördes den tredje och sista deltävlingen i Champions of the Future på samma bana, vilket naturligtvis gjorde att alla seriösa förare var på plats för att träna in sig på banan. I OK Junior fanns ingen svensk, men i OK ställde fem blågula förare upp. Trots att Norton Andreasson efter årets SM-helg bytte till KZ 2, så gjorde han en tillfällig (?) comeback i en kart utan växelspak

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.