Claes Uddgren

Adam inledde bäst men Lucas tog hem finalerna

Lucas Packalén från Uddevalla KK kämpade dagen lång om segern i Junior 125 med sin klubbkompis Adam Isaksson och drog till sist det längsta strået. Adam blev nu inte ens tvåa utan fick även se Malmös Max Andersson före sig vid målgången i Göteborgs SP. Först till finalmålet kom dock Caspian Hagman, men han hade tryckt in nosen och gick därigenom miste om segern.

Junior 125

Adam Isaksson inledde bäst genom att ta hem tidskörningen på 55,076 sekunder med Max Andersson tvåa på 55,247, Lucas Packalén trea på 55,628, Caspian Hagman fyra på 55,702, Astrid Almlöf femma på 55,769 samt Borås Max Andersson på 56,160.

Trots att Malmö-Max tjuvstartade gick det så trögt för honom genom första kurvan att han ramlade ner till tredje plats, men innan första varvet var avverkat, hade han tagit sig upp till andra plats bakom ledande Adam. Efter ytterligare en runda låg Max i täten och där stannade han tills målflaggan sänktes. Men tjuvstarten och en intryckt noskon kostade honom hela 15 sekunder. Därmed forslades han bakåt ända till nionde plats.

Adam låg alltså tvåa efter det att Max hade kört förbi, men en stund senare fick han maka på sig för Lucas och strax efter även för framstormande Emma Wigroth. Halmstadtjejen hade startat från nionde rutan och blev alltså slutlig tvåa med Adam trea, Borås-Max fyra, Astrid femma samt Jonas Berglund sexa. Han hade startat från åttonde rutan. Caspian rasade emellertid ner till sjundeplatsen.

I det andra heatet ledde mastern Adam från start till mål. Malmö-Max låg i bakbågen så gott som hela tiden, men det var väl inte så lätt att se i regnet, som ju aldrig ville upphöra. Lucas var en lika klar trea hela vägen med Caspian fyra, Astrid femma och Jonas åter sexa.

Felix Fehrling var bara 14:e man på tidskörningen och figurerade inte alls i första heatet, men i det andra, lugnare heatet lyckades han köra upp sig till sjunde plats.

Eftersom klassen ingick i IAME-mästerskapet handlade det om två finaler med poäng i båda. Så inför den första fick Adam och Lucas ställa upp i första ledet, Astrid och Malmö-Max i andra, Caspian och Jonas i tredje, Emma och Borås-Max i fjärde samt Felipe Ahlgren och Felix i femte.

Lucas gjorde som förarna i seniorklassen, nämligen lade på en ytterrökare i första svängen och kom därmed före Adam till den påföljande hårnålen. Malmö-Max och Astrid hakade på strax efter. De tre förstnämnda höll sedan sina positioner under alla tio varven, men det skilde bara 0,8 sekunder mellan trion. Caspian körde snart förbi Astrid och fick även Emma med sig, så Astrid fick därmed nöja sig med sjätteplatsen före Jonas, Felix och Felipe.

Den andra finalen kördes över 14 varv. Jag hann inte uppfatta ordningen på första varvet, men efter den andra rundan ledde Lucas före Caspian, Malmö-Max och Emma, som snyggt rundade Adam. Sedan ökade Caspian tempot och körde både om och ifrån Lucas, medan Malmö-Max, Emma och Adam höll ställningarna. Det vill säga - på något sätt som jag aldrig märkte, så ramlade Emma bakåt och var bara sjua i mål. De övriga höll emellertid sina positioner. Men Caspian fick inte behålla förstaplatsen, då det uppdagades att han hade tryckt in nosen under resans gång. Så det blev istället Lucas, som fick mottaga den största pokalen med Malmö-Max tvåa och Adam trea. Jonas hoppade upp på fjärdeplatsen före Felipe med Caspian till slut sexa. Bakom Emma kom Felix in som åtta, men med en intryckt nos flyttades han ned ett steg till förmån för Enzo Hallman. Liksom Emma, så ramlade även Astrid bakåt i sista åket och slutade nu tia.