Claes Uddgren

Albin drog längsta strået i OK Junior

OK Junior hade bara 14 deltagare varav hela sex kom från Kristianstad. Kanske inte så konstigt då att denna klubb dominerade. Deras båda medlemmar Albin Stureson och Leo Nilsson turades dagen lång om att vinna. Det var till slut Albin som fick kliva högst upp på prispallen.

OK Junior

Albin Stureson inledde söndagens blöta tidskörning med att vinna på tiden 49,753 sekunder följd av klubbkompisarna Leo Nilsson på 49,848 och Felix Rohlin på 49,880. Fjärde position gick till dansken Lauritz Sachse på 50,175 följd av ytterligare en Kristianstadförare, Anton Orrgren på 50,356.

Klassens första åk gick som tredje lopp för dagen, då banan hade hunnit torka upp helt och hållet, så varvtiderna sjönk direkt med cirka 7,5 sekunder. Albin, Leo och Felix följdes åt genom de första svängarna, men efter några varv tog Leo över taktpinnen och höll den sedan till mål, dit han kom klara 2,237 sekunder före Albin, som hade Felix i hälarna. Däremot blev Lauritz duktigt ifrånåkt trots att han var fjärde man iväg från start. Samtidigt var dansken en bra bit före tidssjuan Harry Thygesson och Anton.

Det andra åket blev lite annorlunda. Albin tog täten med Felix och Lauritz närmast och Leo bara fyra. Leo startade därpå en klappjakt mot täten och klippte snart dansken och till slut även Felix. Albin höll emellertid undan med en sekund. Anton tog en klar femteplats.

Med så få startande behövdes inga semifinaler utan det blev en förfinal, där Albin och Leo fick starta från första ledet med Felix och Lauritz i andra samt med Anton och Dante Johansson i tredje led.

Genom förfinalens första kurva kom Albin stormande före Leo, Felix, Lauritz och Dante. Det enda av vikt som hände under de tolv varven var att Leo lyckades smita förbi Albin och vinna med 0,435 sekunder. De andra var klart avhängda men kom i mål i ovannämnd ordning. Bakom Dante följde Harry och Anton.

Finalen gick över hela 20 varv och blev helt annorlunda. Var förfinalen tråkig, så var finalen det omvända med massor av fighter och oväntade resultat. Till att börja med blev det trängsel redan i andra kurvan och när röken hade skingrats så var mastern Leo plötsligt bara fjärde man. Albin hade tagit kommandot före Lauritz och Dante. Liksom Leo, så rasade Felix bakåt och kom sedan aldrig igen. Det gjorde istället Albins tvillingbror Fabian, som bara var nia i förfinalen.

Men Leo gav inte upp när han låg fyra utan tog sig raskt förbi Dante och kämpade sedan ned även dansken. Han började sedan närma sig Albin, men denne hade till synes läget under kontroll och skar mållinjen 0,527 sekunder före Leo. De övriga var helt utklassade. 

Dante miste inte bara tredjeplatsen i inledningen utan låg som sämst femma, då Felix gjorde ett kort återtåg. Men Dante kom igen och fick Fabian med sig. Tillsammans jobbade de sig framåt så att Dante till slut blev trea och Fabian fyra. Lauritz fick därmed hålla tillgodo med femte position med Harry sexa och Felix bara sjua med ett par tiondelar till Anton.