Claes Uddgren

Albin oslagbar på hemmaplan

Junior 60 samlade nio förare varav hela fyra debutanter. Endast en kom från arrangerande SMK Västerås och det var Albin Gustafsson, som var oslagbar dagen lång.

Junior 60

Albin Gustafsson inledde dagen med att vinna tidskörningen på 38,557 sekunder före Wilhelm Nejman på 38,800, debutanterna Leon Hedfors på 39,091 och Felix Rockborn på 39,165. Simon Kumlin var femma på 39,316 och sedan följde ännu en snabb debutant, Vincent Hansjons på 39,963.

I samtliga fyra race blev det en hård fight mellan Albin och Wilhelm, men den sistnämnde som nyligen tog hem segern på Järfällabanan, var chanslös på Albins hemmaplan och radade således upp fyra raka andraplatser.

Sjätte startrutan som debutant störde inte Leon, utan han tog sig snabbt upp till tredjeplatsen före Simon i första åket. I det andra hann Simon emellertid före Leon till mållinjen. Leon kom sedan igen i förfinalen, där Wilhelm nöp starten före Albin, Simon och Leon. Men både Albin och Leon körde sedan om varsin konkurrent. På slutet hade även Felix morskat upp sig och snuvade Simon på fjärdeplatsen.

Tyvärr blev det en startkrasch i finalen, där fyra förare blev inblandade. Två kunde fortsätta, men Leon var en av dem som parkerade för gott. Det lämnade fältet öppet för Simon att sno åt sig tredjeplatsen med hela 19 sekunders marginal till fjärdeplacerade Simon Berggren. Ingen av de andra fick uppleva målgången.