Claes Uddgren

Albin vann dagslång duell med Malte

Dagen lång krigade Helsingborgs Albin Enander med Borlänges Malte Masth. De turades om att vara bäst. Till slut drog Albin det längsta strået, men faktum är att Malte redan på det första finalvarvet (på torr bana) tvingades bryta. Därmed tog Agnes Malmsten hem silvermedaljen.

Mini

Som alla andra klasser tvingades de 19 Miniförarna köra tidskörning på vått underlag. Det passade Albin Enander som handsken och han satte snart bästa tid med 1.00,803 sekunder med Malte Masth tvåa på 1.00,887 och Klippans Siri Hökfeldt trea på 1.01,146. SMK Örebros Agnes Malmsten var fyra på 1.01,515 följd av hela fyra Uddevallare: Linus Harnell på 1.01,561, Edvard Spangenberg på 1.01,602, Melvin Fransson på 1.01,710 samt Filip Svenzén på 1.01.772.

Albin tog snabbt täten i första heatet, men Malte lyckades passera skåningen och höll sedan undan till mål. Bakom dem fightades Siri och Agnes om tredjeplatsen. Tyvärr tog den striden snabbt slut, då Siri körde på Agnes. Det kostade Siri en uteslutning efter det att hon hade styrt i mål på tredje plats. Agnes kunde inte fortsätta.

Linus fick därmed överta tredjeplatsen just före tidsnian Isak Abrahamsson, som hade bra flyt i körningen. Tidssjuan Melvin blev således femma.

Tätfighten upprepades i andra heatet och precis som i det första, så drog Malte det längsta strået före Albin. Agnes och Siri följdes ånyo åt, men denna gång försvann Siri. Hon har ett varv mindre, vilket tyder på att hon bröt på sista varvet. Jag kunde tyvärr inte se detta från min "utsiktsplats". Agnes tog alltså tredje plats före Linus samt duon Hampus Varis och Lucas Gidlöf, vilka båda hade startat i den bakre delen av startfältet och sedan kört upp sig.

Inför förfinalen ställde Malte och Albin upp i första led, Linus och Melvin i andra, Hampus och Samuel Bentzer (sjua och nia i heaten) i tredje samt Filip Svenzén och Lucas i fjärde. Agnes fick starta från tionde rutan och Siri från 19:e.

Det hade börjat torka upp så smått, men det var fortfarande så blött att alla valde regndäck till förfinalen, där Malte länge ledde innan Albin lyckades smita förbi och ta segern. Samuel försvann på första varvet och Filip Svenzén efter första varvet, så det blev ett par man mindre för Agnes att köra om. Hon gjorde i vilket fall ett strålande jobb och tog sig fram till andra plats efter Malte i ett kort ögonblick. Sedan körde Albin, Lucas och Hampus förbi henne innan det hela var över. För Siri fortsatte dock motgångarna och det blev nu ett nytt "DNF" (did not finish) efter bara fyra varv.

Från sjunde rutan kom Örebros Filip Jansson upp till sjätte med Isak Abrahamsson närmast efter. Till den efterföljande finalen var alla skodda med slicks, så nu sänktes varvtiderna med cirka nio sekunder!

Albin tog nu täten före Malte, som emellertid av okänt skäl försvann helt strax efter. Agnes var inte sen att då smita fram till andraplatsen före Hampus, Lucas och Isak. Agnes hade så bra speed att hon vid mållinjen bara var 0,45 sekunder efter Albin. Sedan följde tidstian Leon Hägg från Kristianstad. Han bröt tidigt i första heatet, blev åtta i det andra och även åtta i förfinalen. Nu trivdes han uppenbarligen bättre och körde snabbt förbi Isak. Sedan började Leon fightas med Hampus och till slut dra sig segrande ur den striden. Så Albin fick alltså sällskap av Agnes och Leon på prispallen.

Isak slutade femma med Filip Jansson närmast efter sig i mål, men Filip hade tryckt in nosen, så han deporterades bak till åttonde plats istället. Så upp på sjätteplatsen hoppade då Lucas med Filip S sjua. Siri Hökfeldt kämpade sig samtidigt upp från 17:e till tionde plats.