Claes Uddgren

Alexia vann allt utom MKR-titeln

Racerföraren Alx Danielssons dotter Alexia siktar säkert på att gå i sin pappas fotspår. Vid MKR-finalen i Rasbo vann hon allt från tidskörning till final i Micro, men slutade ändå fyra poäng kort till Scott Lindblom i MKR-sammanräkningen. Scott har för övrigt också en pappa som har kört bilracing.

Micro

Det var så många anmälda att tidsschemat gjordes upp med två tidsgrupper och tre heat, men eftersom det bara blev 28 deltagare, så behövde man inte köra någon B-final.

De två bästa tiderna under tidskörningen kom från den andra gruppen, där Alexia Danielsson satte tonen med 48,742 sekunder före Melvin Kalousdian på 48,771. Sedan kom första gruppens segrare Chris-Robin Traks-Aram på 48,927. Ingen annan gick under 49 sekunder. Närmast kom Noel Sundberg på 49,019, Scott Lindblom på 49,033, Filip Jansson på 49,036, Gabriella Bromark på 49,104, Hilda Lundh på 49,108, William Eriksson på 49,187 samt Gustav Roininen på tionde plats med 49,287.

Alexia inledde lördagsmorgonens tävlande med att vinna det första heatet före Chris-Robin, Noel, Filip och Gustav, medan Axel Palmgren körde upp sig till sjätte plats.

Melvin tog starten för andra heatet men blev snabbt omkörd av Scott, som sedan höll undan till mål. Chris-Robin var trea hela vägen följd av Hilda, Andri Tsikin, William och Filip. Melvin fick emellertid inte behålla andraplatsen utan blev nerschasad efter ett tidsstraff. Så Chris-Robin och de andra tog ett kliv uppåt.

Melvin tog även starten för det tredje heatet, men blev sedermera passerad av både Alexia och Scott. Men nu var det Scotts tur att få strafftillägg, så han blev till slut bara tolva. Hilda hoppade därför upp på tredjeplatsen bakom Melvin, men det var på håret att Noel hade kört om henne på mållinjen. Däremot lyckades Axel smita förbi Gustav i spurten.

Så blev det finaldags med Alexia och Chris-Robin i första startledet. Hilda och Noel fick stå i det andra samt Filip och Gustav i det tredje. Axel och Scott kom att samsas i det fjärde ledet. William och Melvin hamnade i det femte.

Alexia och Hilda tog direkt täten före alla grabbar, men medan Alexia drygade ut sin ledning, så fick Hilda maka på sig för Chris-Robin och lite senare smet även den uppåkande Scott förbi Hilda. Melvin tog sig upp till femte plats via dagens bästa tid 48,352 sekunder. Han hade Axel, Gustav, William och Noel i hälarna.

Sista finalen blev stökig. Medan Alexia klarade sig undan, så touchade Chris-Robin med någon, varpå de gled ut och förorsakade att flera andra krockade.

Så efter första varvet låg Hilda tvåa före William, Melvin och Noel. Melvin jagade sedan upp till andraplatsen, där han låg tills mindre än ett varv återstod. Då stannade karten plötsligt i ingången till andra kurvan. Så trist.

Chris-Robin tappade ju fart efter sin touch i utgången av första kurvan men fann sedan rytmen och körde upp sig till tredje, som sedan blev andraplats sedan C-R hade stannat.

Noel Sundberg kunde alltså smita förbi i första kurvans röra och sedermera ta hand om tredjeplatsen från sin nionde startruta. Hilda tog hand om fjärdeplatsen före överraskningen Tyra Sundberg, som kom farande från kön och belade femteplatsen före William och Scott, som hade dragit en nit i första kurvan. Men som tur var för hans del, räckte sjundeplatsen för att säkra MKR-titeln med fyra poäng till Alexia.