Claes Uddgren

Alve outstanding i Micro (MKR 3:7)

Glädjande nog kom hela 26 förare kom till start i Micro, varav åtta debutanter. Kalmars Alve Strömberg stod i en klass för sig och vann precis allt. I finalen följdes han av en Göteborgsduo, så MKR-åkarna fick verkligen stå tillbaka denna dag.

Micro

Alve Strömberg vann tidskörningen på klara 46,643 sekunder med Örebros Alfred Löfquist-Fridh tvåa på 47,013. Sedan kom de båda Göteborgsförarna Max Emanuelsson på 47,235 och Leo Abrahamsson på 47,294. Denna kvartett bibehöll sin inbördes ordning under det första heatet och även tidsfemman Vincent Palm behöll sin plats under hela åket.

I det andra heatet blev det nästan samma ordning bland de fem främsta. Det var bara göteborgarna som bytte plats. Till den första finalen ställde de sedan upp i samma ordning som efter tidskörningen samt med Rasmus Ydrefalk i den sjätte rutan.

Medan Alfred fick kämpa sig tillbaka till andraplatsen i andra heatet, fick Leo göra samma sak i första finalen. Han kom iväg som femma men flaggades sedan av som trea. Alfred däremot lyckades direkt smita in bakom den oövervinnerlige Alve och greppa andraplatsen direkt från start. I den sista finalen gick det dock mindre bra för Alfred, som blev utelåst genom första kurvan och omgående föll bakåt till femte plats. 

Medan Alve seglade iväg mot en överlägsen seger, krigade göteborgarna med varandra och bytte plats några gånger. Leo var den som grejade silverplatsen till slut före Max och Alfred, som snart passerade Vincent. Den sistnämnde började sedan falla bakåt och slutade som sjua, medan Alfred fortsatte och vid något tillfälle var uppe på tredjeplatsen innan Max återtog positionen.