Claes Uddgren

Andraplatser räckte för Charlie

Charlie Andersen från Varberg dominerade DD 2 vid Linköpings RMC-finaler fram till just de båda finalerna, där han fick stryk av Rasbos Max Lindén. Totalt blev det emellertid omvänt med Charlie som serievinnare och Max tvåa. Parallellt gjorde Joakim Elander ungefär samma resa i DD 2 Masters vilken samkörde med de yngre förmågorna. Joakim höll sig bland de främsta hela tiden och andraplatser i finalerna räckte för att ge honom serievinsten före Fr

DD 2/Masters

Charlie Andersen satte tonen vid tidskörningen, där han toppade med 44,697 sekunder. Julle Ljungdahl blev tvåa på 44,867 följd av Max Lindén på 44,890, David Rehme på 44,912, Rasmus Fridell på 44,988 samt Max Runesson på 45,193. Bland "oldboysen" var Joakim Elander värst på 45,280 följd av Nick Ansell på 45,461, Reinis Freijs på 45,489 och Fredrik Fransson på 45,583. Totalt deltog 15 ekipage, varav åtta i 18-årsklassen.

Charlie ledde första heatet från start till mål med Max L tvåa hela vägen och bara 0,235 sekunder efter vid mållinjen. Rasmus klämde sig fram till tredje plats i starten men fick sedan ge sig för David. Julle var femma i starten och passerade tillsammans med

Jonathan Karlsson, som bara var sjunde man i klassen på tidskörningen, Rasmus. Men Rasmus kom igen och körde upp sig till fjärde plats före Jonathan och Julle. Max R gick i mål som sjua, en knapp sekund bakom Julle.

Reinis Freijs åkte om både Nick Ansell, som blev tvåa och "mastern" Joakim Elander, som därmed blev trea i klassen med Fredrik Fransson fyra.

Charlie och Max L kopierade sitt första heat när de följdes åt genom hela det andra heatet. Julle var nu tredje man iväg men blev strax omåkt av både snabbstartande Jonathan och David och lite senare även av Rasmus. David hade emellertid fått sin nos intryckt, så han flyttades ner till sjätte plats i listan med Rasmus ny fyra före Julle.

I Mastersgänget var det Nicks tur att triumfera, när han gick i mål som sjua totalt men alldeles i hälarna på de ovannämnda ungdomarna. En bra bit bakom honom tog Fredrik hand om andraplatsen strax före Ralf Mårtensson. En okontrollerad uppgift sade att Joakim E hade krockat med David. I vilket fall var serieledaren bara klassfyra samt tolfte man i mål.

Startuppställningen till den första finalen löd som följer: Charlie och Max L främst. Rasmus och Jonathan i andra ledet med David och Julle i det tredje. I fjärde raden återfanns Max R samt Nick, medan Fredrik och Joakim E stod i femte.

När Charlie sedan tog starten så hängde Rasmus med, medan Max L fick slinka in på tredje plats. Denne Max var nu extra laddad och körde snart om både Rasmus och Charlie. Därefter höll han undan till mål, dit han kom 0,413 sekunder före Charlie. Rasmus orkade sedan inte hålla Jonathan bakom sig utan fick nöja sig med fjärde plats före David och Julle, som hade Max R i hälarna tills denne bröt tre varv före målgång.

I Mastersgänget tog Nick täten före Fredrik, men plötsligt brast ljuddämparen för Fredrik, som därvid snabbt körde in i depån och lyckades svetsa ihop hålet så att han kunde delta i den sista finalen. Nick kom därmed att cirkulera i all ensamhet, långt före Joakim E, som nu lyckades bli klasstvåa tätt före Ralf och Reinis.

I dagens sista match blev det en liten kontakt mellan Max L och Charlie i den första tvära högerböjen, varvid den sistnämnde rasade långt bak till sjätte plats. Max fick istället sällskap av Jonathan, Julle, David och Rasmus, som dock strax efter blev omkörd av en uppeldad Charlie.

Resten av loppet kom att handla om Charlies resa mot täten. Den trippen gick riktigt bra och till slut var Charlie en god tvåa, slagen av Max L med 2,549 sekunder men likväl en nöjd serieetta. Danskättade Charlie körde som tidigare en Haase.

Jonathan höll sig kvar i täten och släppte endast förbi sig Charlie, men det visade sig att noskonen var flyttad, så med fem sekunder extra fick han lämna tredjeplatsen till David istället.

Sedan Julle blivit passerad av Charlie, kom han att komma i närkamp med Rasmus. Den senare fick sig därvid en snyting och rasade tillbaka några positioner, varpå han blev så missnöjd att han körde rakt in i depån och bröt trots att karten var oskadd. Julle tappade också mycket tid på incidenten och kom visserligen i mål som femma men med nosen flyttad, blev han nerskickad till sjunde plats istället.

I Mastersgänget ledde Nick från start till mål före Joakim E. De var samtidigt sexa och åtta totalt. Från kön körde Fredrik med hel ljuddämpare upp sig till tredjeplatsen, mindre än en sekund efter Joakim, som därmed tog seriesegern före just Fredrik. Trea blev Reinis trots att denne tvingades bryta sista racet efter bara fyra varv.