Claes Uddgren

Årspremiär i Italien

Vintervädret i norra Italien skiljer sig inte mycket från det svenska. Ändå envisas man med att köra igång kartsäsongen här redan i januari, då det råder bara enstaka plusgrader på de norditalienska banorna. Efter en veckas träning på Adriabanan var det meningen att WSK:s Champion Cup skulle köras här, men i sista stund blev tävlingen flyttad cirka tio mil västerut till South Garda, där det inte var ett smack varmare. Endast två svenskar dök upp

OK Junior

Leon Hedfors från Järfälla MK körde ifjol i Junior 60 och debuterade nu i OK Junior. Klassen hade bara samlat 34 startande, där Leon i en IPK med TM-motor gick in som 23:a. Han fick köra tre kval. I det första blev han avvinkad som 25:a men flyttades efter en stund upp till 20:e plats eftersom fem före honom fick tidstillägg. I det andra heatet bröt han på första varvet och rankades då som 31:a. I det sista åket var Leon åter 25:a i mål, men tjänade nu en position på en annan förares tidsstraff. Så inför förfinalen låg han på 27:e plats totalt.

Tyvärr tog det roliga slut fem varv före målgång i förfinalen med 32:a plats som resultat. I finalen tog endast 24 förare sig i mål i det soliga men kalla vädret. Leon var sist med att bli avflaggad. Andreas Cardenas tog målflaggan först.

Mini 60

Hela 92 förare ställde upp inklusive Scott Lindblom i en EKS-TM. Tjecken Jindrich Pesl och spanjoren Christian Costoya dominerade helgen lång och inledde med att sätta de två bästa tiderna. I det saxade fältet hamnade Scott på 20:e plats trots att han var femma i den första tidsgruppen. I den fem heat långa kvalserien noterade han: 5-3-2-6-8. Det gav honom tionde plats totalt.

I denna klass kördes två semifinaler. Scott hamnade i den andra, där han sensationellt vann med 53 tusendelar till Costoya. Tyvärr använde WSK sig av systemet, där man lägger ihop kvalpoängen med semifinalen, vilket för Scotts del innebar att han istället för att starta i första finalledet nu fick starta från åttonde rutan.

Medan Costoya och Pesl höll sina positioner från start till mål, så rasade Scott kraftig bakåt under de tre första varven. Som sämst låg han 21:a. Men härefter gick det framåt och vid målflaggan var han uppe på 15:e plats.