Claes Uddgren

Avslut i Tyskland

Tyska mästerskapet har alltid samlat många svenska förare men Coronaeländet har i år bromsat utlandstävlandet, så vid TM:s finalomgång på Oschersleben (som tagit över från Ampfing) fanns bara en ren svensk på plats, SMK Hedemoras Tobias Sjögren, vilken tävlar med det tyska chassit Mach1.

KZ 2

Det brukar finnas en proffs- och en amatörklass, men i finaltävlingen fanns bara en klass, som jag förmodar var amatörklassen, då den saknade alla kända toppförare. Dessutom var de bara 19 st. Eftersom den krockade med Grande Finale i Kristianstad, så stannade de båda skåningarna Lucas Fredriksson och Lukas Jonsson hemma. Därmed blev Tobias Sjögren ensam svensk i klassen. Han inledde med att bli nia på tidskörningen. Sedan blev Tobias åtta i första heatet och 14:e i det andra.

Fast de var så få, så delades fältet upp i två semifinaler. Tobbe blev fin trea i sitt åk. Startade därmed från tredje led i den enda finalen, där dalmasen sedan slutade sjua. Danske Lasse Karlshöj vann.

OK

Georg Kelstrup är en dansk medborgare, som under 2019 tävlade för Malmö AK. Kanske han bor i Sverige, kanske inte. Han var åtminstone med på SM i Kristianstad. Hur som helst fanns han med på Oschersleben. OK hade 24 startande med Georg 15:e på tidskörningen. I första heatet rankades han som 23:a efter att ha brutit. I det andra blev han en godkänd tolva. Sedan kördes två finaler. I den första blev Georg 19:e man i mål, i den andra fick vår dansk-svenske vän inte ett enda varv noterat.